Στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Στο πλαίσιο του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Λύκεια του Νομού Δράμας

Με στόχο την πληροφόρηση των νέων για την έμφυλη και διαδικτυακή βία

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. ξεκινάει και πάλι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για μαθητές με θέμα την πληροφόρηση των νέων για την έμφυλη και διαδικτυακή βία.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» και μετά την μεγάλη επιτυχία τους ο φορέας ξεκινάει και πάλι την σημαντική αυτή δράση. Συγκεκριμένα τηνΤετάρτη 29 Μαρτίουμαθητές και καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας στις 11 το πρωί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας τουΔημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου για την έμφυλη βία

Στη συνέχειαθα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ιστοσελίδας του έργου (timetotalk.gr)και του διαδικτυακού παιχνιδιούChangetheplot/ Beagenderhero!

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πρόκειται να λάβουν χώρα στο κτίριο της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σ.Α.Φ και θα διαρκέσουν έως το τέλος του σχολικού έτους. Η Πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα επισημαίνει σχετικά: «Σε μια περίοδο που η ενημέρωση σχετικά με την έμφυλη βία διαφαίνεται ως επιτακτική ανάγκη, είναι καθήκον όλων να μεταφερθεί το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλλων από άκρη σε άκρη της χώρας μας».

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» στοχεύει στην προαγωγή της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δυο εκπαιδεύσεις στο προσωπικό της ΕΚΔ-ΣΑΦκαι στους επιστήμονες ψυχικής υγείας των κοινωνικών υπηρεσιών του νομού Δράμας ως προς την διαχείριση των ατόμων που έχουν βιώσει κάποια μορφή βίας αλλά και όσων έχουν ασκήσει βία,  από τον Νορβηγικό φορέα «Alternativetoviolence». Ακόμη, διεξήχθη  πανεπιστημιακή έρευνα για τις αναδυόμενες μορφές έμφυλης βίας στο διαδίκτυο στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.  Το πρόγραμμα Activecitizensfund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και ήταν μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό