Στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «FutureofRetail 2022» η JTI: “Αναγκαία προϋπόθεση η ενδυνάμωση και συμπερίληψη των γυναικών γιατη βιωσιμότητα και την ευημερία ”

Στο συνέδριο της ΕΣΕΕ «FutureofRetail 2022» η JTI: “Αναγκαία προϋπόθεση η ενδυνάμωση και συμπερίληψη των γυναικών γιατη βιωσιμότητα και την ευημερία ”

Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των γυναικών ως βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για τη μελλοντική βιωσιμότητα των μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων, αναφέρθηκε η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI Ελλάδας κ. Γεωργία Καρούντζου, στο Συνέδριο της ΕΣΕΕ «Future of Retail 2022» και στην ενότητα «Γυναίκες στην κορυφή των επιχειρήσεων» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Αναφερόμενη στο παράδειγμα της JTI, η κ. Καρούντζου είπε ότι«η ανοιχτή κουλτούρα της JTI επικεντρώνεται στις δεξιότητες, τα ταλέντα καιτις γνώσεις και όχι στο φύλο των εργαζομένων με τις αρχές της Ποικιλομορφίας και της Συμπερίληψης να εφαρμόζονται στην πράξη: Οικογενειακή άδεια 20 εβδομάδων μετ’ αποδοχών για όλους τους νέους γονείς, άντρες και γυναίκες και ανεξάρτητα από τον τρόπο απόκτησης του παιδιού, πιστοποίηση με το νέο Παγκόσμιο Πρότυπο Ισότητας (GES) της EY για την παροχή ίσων ευκαιριών και αμοιβών, πρωτοβουλίαTOGETHER

Σχετικά με τη συμμετοχή των φύλων στο δυναμικό της εταιρείας στην Ελλάδα ανέφερε ότι είναι ήδη ισορροπημένη μεταξύ των δύο φύλων, ενώστη διοικητική ομάδα είναι στο 60% υπέρ των γυναικών, προσθέτοντας: «Στόχος μας στη JTI παγκοσμίως είναι η συμμετοχή 30% γυναικών στην ηγεσία της εταιρείας έως το 2023 και 40% έως το 2030».

Τέλος, για την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της συμμετοχής των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις, η κ. Καρούντζου,υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αλλάξει από την πλευρά της κοινωνίας, η νοοτροπίαμε έμπρακτη αναγνώριση, υποστήριξη και αποδοχή προς τις γυναίκες επιχειρηματίες. Καταλήγοντας επεσήμανε  ότι  έχει αποδειχθεί ότι «ώριμες αγορές με περισσότερες businesswomen έχουν και υψηλότερο ΑΕΠ και μεγαλύτερους τζίρους και κέρδη στους κλάδους της οικονομίας. Άρα η γυναικεία επιχειρηματικότητα όχι μόνο ωφελεί τις γυναίκες αλλά και συμφέρει, τους πάντες».

*****

Η Japan Tobacco International στηνΕλλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς περισσότερο από 40 χρόνια στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή.Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2022 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top EmployersInstitute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 10η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 2η συνεχής χρονιά που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

Η JTI διαθέτει σήμερα τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας στην ακριτική περιοχή της χώρας (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του εργοστασίου.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό