Στο «βαρέλι του τροχονόμου» η ουρά

Στο «βαρέλι του τροχονόμου» η ουρά

Στο «βαρέλι του τροχονόμου» η ουρά

Προφανώς, αν δεν γνωρίζεις την πόλη όπου ζεις, δεν μπορείς να ασκείς διοίκηση, ακόμη χειρότερα, αν δεν γνωρίζεις και πώς να ασκείς διοίκηση. Στην Ορφέως και στο πρόβλημα που υπάρχει με την πιάτσα ταξί απέναντι στην Εθνική, έχουν αναφερθεί πολλοί, αλλά πέρα βρέχει. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τον νόμο του Μπερνούλι για καταλάβεις πως φρακάρει η ροή των αυτοκινήτων και μάλιστα όταν υπάρχει και φωτεινός σηματοδότης. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, σε ώρες αιχμής η ουρά φτάνει μέχρι και το «βαρέλι του τροχονόμου». Το ιδεατό θα ήταν να απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση σε όλη την Ορφέως, αλλά και μια ρύθμιση με την πιάτσα θα έλυνε μερικώς το πρόβλημα. Όσο για απαγόρευση συνολικά στην Ορφέως και το ενδεχόμενο ερώτημα που θα στάθμευαν τα αυτοκίνητα, εκεί που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα που εκδιώκονται από τις κατά καιρούς αλλοπρόσαλλες πεζοδρομήσεις, όπως στην Παναγία, με την δικαιολογία να αναδειχθεί το ανύπαρκτο στην Κομοτηνή ιστορικό κέντρο. Λες και πρόκειται για μεσαιωνική πόλη, στις οποίες πράγματι υπάρχει ιστορικό κέντρο, στο οποίο έτσι και αλλιώς δεν υπήρχαν αυτοκίνητα να κυκλοφορήσουν.

Νοσοκομείο δεν είναι μόνο ντουβάρια

Μπα, πάει για το 2025 το νέο νοσοκομείο, δωρεάς ενός από τα δυο ιδρύματα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την σωτηρία της χώρα ακόμη και στον πολιτισμό και που να δείτε πως έρχεται και νέος νόμος για φοροαπαλλαγές αν κάνεις δωρεές. Πάντως, οι της ηλικίας του Ποπολάρου μπορούν να περιμένουν και για το 2035, καθώς τότε θα αρχίσουν να έχουν ανάγκες νοσοκομειακές, ωστόσο πόσο σίγουροι είμαστε ότι το χρειαζόμαστε πραγματικά ένα τέτοιο νοσοκομείο, ποιών ανάγκες θα εξυπηρετεί και πόσο δημόσιο ή ιδιωτικό θα είναι; Δηλαδή, ένα νοσοκομείο δεν είναι μόνο ντουβάρια, άλλωστε βλέπουμε στο εξωτερικό νοσοκομεία και 100 ετών. Είναι κυρίως, τα νοσοκομεία, οι άνθρωποι και ο εξοπλισμός, δηλαδή οι υπηρεσίες που παρέχουν, είναι και η γεωγραφική τους εγκατάσταση, είναι και ποιους τελικά εξυπηρετούν ή θα εξυπηρετούν και με ποιο κόστος. Να θυμηθούμε πως μόνο με την κατασκευή εξωτερικών ιατρείων και νέας πτέρυγας επειγόντων, το νοσοκομείο Κομοτηνής άλλαξε τελείως ως προς την χρησιμότητα του. Με το μισό κόστος για νέο νοσοκομείο θα μπορούσαμε να έχουμε στο παλιό άριστο εξοπλισμό και μαιευτική ίσως και νοσηλευτική.

Μήπως «στρογγυλό» αντί φανάρια στο ΙΚΑ;

Λειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι σηματοδότες στο ΙΚΑ, στη διασταύρωση αυτοί καταλήγουν 7-8 δρόμοι, προσθέτοντας τις διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε δρόμου, και με τα φανάρια περιμένει κανείς πολύ ώρα μα περάσει, ενώ η διασταύρωση δεν έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο. Θα μπορούσε να εξεταστεί η το τοποθέτηση στο κέντρο της διασταύρωσης ενός «στρογγυλού» το οποίο θα διευκόλυνε την συνεχή κίνηση, χωρίς κινδύνους ατυχημάτων, μέρα ή νύχτα. Η ίδια λύση θα μπορούσε να εξεταστεί και για την διασταύρωση στην Εκτενεπόλ, όπου το κυκλοφοριακό φορτίο είναι πολύ μικρό. Πάντως, να θυμίσουμε (και πάλι) ότι κυρίως για το κέντρο της Κομοτηνής έχει εκπονηθεί εδώ και δεκαετίες κυκλοφοριακή μελέτη με δυο προτεινόμενες εφαρμογές, βαριά και ελαφριά, μελέτη η οποία σε κάποιο συρτάρι θα βρίσκεται.

Με μια ανακαίνιση πλατείας συμβιβάζονται;

Εντωμεταξύ, σαν πολύ δεν διαμαρτύρονται εκεί στους Υφαντές; Ας τους κάνει μια ανακαίνιση την πλατεία ο δήμαρχος, να έχουν να πορεύονται. Και αν δεν έχουν πλατεία, ας τους κάνει μια και να την ανακαινίζει ανά πενταετία. Να εμείς στο Ροδίτη το βουλώσαμε με την ανακαίνιση της πλατείας. Άλλωστε, τι να τα κάνεις τα πεζοδρόμια, είναι πλέον μπανάλ. Έχουμε και ποτάμια όταν βρέχει, και καφενείο για την αλληλογραφία, να πάρεις τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ, να πεις και μια Βεργίνα σε τόσο χαμηλή τιμή που πίνεις και μια δεύτερη. Άσε που με τα πλευρικά διόδια στην ΒΙΠΕΚΟ, θα αυξηθεί η κυκλοφορία, θα αποκτήσει ζωή ο τόπος… Έτσι είναι τα χωριά, οι οικισμοί, μην τα θέλουμε όλα δικά μας…

Μόνο στον Παλαμά έγινε …ζημιά;

Δηλαδή, μόνο στον Παλαμά Καρδίτσας που έχει έξι χιλιάδες κατοίκους και έγιναν 40 χιλιάδες εμβολιασμοί έγινε …ζημιά; Και τι μας ενδιαφέρει ποιος-ποιοι την έκαναν; Περισσότερο ζουμί έχει η υπόθεση για το ποιοι κατέχουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Και όχι τόσο που κυκλοφορούν παντού, σύμφωνα με το νόμο, αλλά για την δήθεν μαγκιά πως σιγά μην κάνουμε το εμβόλιο και πάθουμε κάτι, αφού γίνεται και στην «ζούλα». Και να έχουν, λέει, πλαστό πιστοποιητικό, πολλοί κορωνομάχοι ή και υβριστές όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο… Αυτό είναι θέμα για δημοσιογραφική έρευνα, η υπόθεση Παλαμά και αν έχει γίνει και αλλού, αλλά τώρα έχουμε δημοσιογραφία σαλονιού και κατόπιν επιδότησης.

Οι υπερήωρες θα μας σώσουν

Έριξε χιόνι στην Βραζιλία, το πάγωσε, «κάηκε» η σοδιά και θα πάει, που δεν θα πάει, 5 ευρώ ο καφές. Είναι ακριβός ο λιγνίτης, βλάπτει και περιβαλλοντικά, συν 20 με 30% το ρεύμα. Άμα ρίξει και πολλές βροχές στην Ταϊλάνδη, «φωτιά» θα πάρει και η τιμή του τσαγιού. Τι να πούμε και για τις τσούχτρες που εμφανίζονται σε παραλίες και «σκοτώνουν» το ελληνικό καλοκαίρι… Ρε τι σου κάνει αυτή η κλιματική αλλαγή, ή καλύτερα περιβαλλοντική κρίση… Άλλωστε, όπως είπε και ο Κούλης με αφορμή τις πυρκαγιές, μας επιτίθεται η φύση… Ε, να, κάπου εδώ εμφανίζονται οι υπερήωρες, από τα κόμικ της Μάρβελ και σώζουν τον πλανήτη από τον προαιώνιο εχθρό των ανθρώπων, την φύση. Μας σώζουν και από εξωγήινους, αν εμφανιστούν, από τους ανθρώπους-σαύρες που μας διοικούν και από τους καλικάντζαρους μετά τα Χριστούγεννα. Ε, μετά, αν κατέβουν και στις εκλογές, οι υπερήωρες, θα τους ψηφίσουμε για να μας σώσουν γενικά. Άλλωστε, αυτό κάνουμε στην Ελλάδα, όποιος μας υποσχεθεί ότι θα μας σώσει, μονοκούκι τον «βγάζουμε». Και μετά, μας σώζει κανονικά…

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό