Στον Κώστα Μπανιώτη το φετινό βραβείο «Νίκος Σαμαράς» του Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Στον Κώστα Μπανιώτη το φετινό βραβείο «Νίκος Σαμαράς» του Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ο Κομοτηναίος άλτης του ύψους και πλέον προπονητής της τοπικής Ολυμπιάδας Κώστας Μπανιώτης θα τιμηθεί φέτος από το 30ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με το βραβείο «Νίκος Σαμαράς».

Το βραβείο θεσπίστηκε στη μνήμη του κορυφαίου θρακιώτη βολεϊμπολίστα που έφυγε ξαφνικά και άδικα από τη ζωή πριν 9 χρόνια, ο οποίος ήταν φοιτητής του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Δίνεται κάθε χρόνο σε μια κορυφαία προσωπικότητα του αθλητισμού. Φέτος επελέγη αυτή να είναι ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος πέρυσι ολοκλήρωσε μια σπουδαία καριέρα ως ένας από τους κορυφαίους άλτες του ύψους παγκοσμίως τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Μπανιώτης ήταν ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος σε ανοιχτό και κλειστό, ενώ είχε σταθερή παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Κορυφαίες του στιγμές η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης το 2019 και η 1η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας στην Τουρκία το 2013.

Μάλιστα, ο Μπανιώτης θα λάβει μέρος ως συμμετέχων και σε μια από τις ημερίδες του φετινού συνεδρίου με θέμα «την διαδρομή ενός Ολυμπιονίκη από την επιλογή έως την κορυφή», όπου θα επιχειρηθεί να απαντηθεί το ερώτημα: «Είναι αρκετό μόνο το ταλέντο;».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό