Στους μαθητές του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ μίλησε ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στους μαθητές του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ μίλησε ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Ενόψει της επικείμενης παρουσίασης του συλλογικού τόμου: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου», το οποίο επιμελήθηκε ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, να μιλήσει στους μαθητές και να συζητήσει μαζί τους τις πρακτικές επιπτώσεις – θετικές και αρνητικές –  της Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την εκδήλωση στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, ανέλυσε επίσης τις νέες επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται σε όλα τα επαγγελματικά και επιστημονικά πεδία, όταν ο νέος επιστήμονας, πέρα από τις βασικές γνώσεις και τα πτυχία του, αποκτά δεξιότητες σχετικές με την διαχείριση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης άκουσε τους προβληματισμούς των μαθητών και συζήτησε εκτενώς μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η νεανική εγκληματικότητα, το άγχος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ομαλή κοινωνικοποίηση των νέων ανθρώπων και η επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σε ένα εξαιρετικά σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, δόθηκε παράλληλα η δυνατότητα να συνομιλήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς, καλώντας όλους στην μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Μαΐου και ώρα 18:30 μμ στο Αριστοτέλειον Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών(Εθνικής Αμύνης 2).

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος , η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ και πρώην Υπουργός, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο αποτελεί ένα πρότυπο ιδιωτικών σχολείων, που δημιούργησε ο άξιος Θρακιώτης επιχειρηματίας, κ. Χρήστος Γκροζούδης, ο οποίος έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην μόρφωση πολλών γενεών επώνυμων αλλά και ανώνυμων Θεσσαλονικέων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, δόθηκε επίσης η δυνατότητα στον Βουλευτή Ροδόπης να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Γιαννάκη, ο οποίος αποτελεί σύμβολο αγωνιστικότητας και ανθρωπιάς για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό