Σύλληψη 8 διακινητών σε Έβρο, Ροδόπη και Ορεστιάδα, για μετακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Σύλληψη 8 διακινητών σε Έβρο, Ροδόπη και Ορεστιάδα, για μετακίνηση μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν την 14 και 15-8-2023 σε περιοχές της Δράμας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, οκτώ διακινητές, εκ των οποίων επτά αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε οχτώ διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το πρωί σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν την μία αλλοδαπή διακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πλησίον του οικισμού Σουφλίου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση προχθές το απόγευμα στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

 

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το πρωί σε οικισμό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ο τέταρτος αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο κατόπιν πρόσκρουσης σε τσιμεντένια περίφραξη οικίας, ενώ ο οδηγός και οι διακινούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον πέμπτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

 

 

Στην έκτη περίπτωση, χθες το πρωί σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών συνέλαβαν τον έκτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως  το όχημα ακινητοποιήθηκε κατόπιν πρόσκρουσης σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στην έβδομη περίπτωση χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από  αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, ένας ημεδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην όγδοή περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μεγάλου Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν τον έβδομό αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις οκτώ υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, Τυχερού, Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης, Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό