Σύλλογος Υπαλλήλων ΜΤΠΥ : “Αποφασίζει και διατάζει το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων…”

Σύλλογος Υπαλλήλων ΜΤΠΥ : “Αποφασίζει και διατάζει το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων…”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

“ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΩΝΑ ΣΤΟ Μ.Τ.Π.Υ.

Αποφασίζει και διατάζει το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων”

Η λαϊκή έκφραση «κάνω ό,τι γουστάρω» γίνεται νόμος του κράτους με νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου «Εργοδοσίας Ανωνύμων Εταιρειών» (διάβαζε Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση στις 6/10/2022 καταλύει το Σύνταγμα της χώρας. Καταργείται ο θεσμός της ιδιοκτησίας με σουλτανικές και δικτατορικές αποφάσεις.

Προβλέπει τη δημιουργία θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ ο οποίος στο πρόσωπό του θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξουσιών, καθώς ταυτόχρονα θα είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και εκείνος που θα αποφασίζει περί οικονομικών, διοικητικών και πειθαρχικών θεμάτων χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στον Υπουργό.

Θυμίζουμε εδώ ότι η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ στους μετόχους αποτελούσε μια από τις βασικότερες καταστατικές διατάξεις του Ταμείου που είχε θέσει στον ίδιο του τον εαυτό ο ιδρυτής και πρόεδρός του, Δημήτριος Λεβίδης (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπουργός Οικονομικών, Διευθυντής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), πριν από 155 χρόνια.

Επίσης, με το νομοσχέδιο αυτό προτείνεται η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ, από επταμελές σε εννεαμελές, αποδυναμώνοντας με θράσος τη συμμετοχή σε αυτό εκλεγμένων εκπροσώπων θεσμικών οργάνων τονίζοντας μάλιστα ότι η μη συμμετοχή αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα για την διεξαγωγή συνεδριάσεων και λήψη αποφάσεων.

Η προτεινόμενη διάταξη της διαχείρισης της κερδοφόρας κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ από Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων το καταστατικό αναφέρει ρητά τη δυνατότητα εκποίησης, παραχώρησης και μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται, καταδεικνύει ολοφάνερα το σχέδιο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλο παρά το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων.

Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους συνταξιούχους, των οποίων η περιουσία υφαρπάζεται με το «έτσι θέλω», να συνδράμουν στον Αγώνα μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο αυτό που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο του Μ.Τ.Π.Υ., δηλαδή την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων.

Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει αμέσως τις επίμαχες διατάξεις, καθώς και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις ώστε αυτό το τερατούργημα να μη γίνει νόμος.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Υπαλλήλων του Μ.Τ.Π.Υ το οποίο συνυπογράφει και το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ)                                                                                               

Το  Δ.Σ  του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό