Συμβολικός αποκλεισμός στην Εθνική Οδό από τους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Συμβολικός αποκλεισμός στην Εθνική Οδό από τους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθήνας Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας προχωρούν οι συγκεντρωμένοι αγρότες. “Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο”, τόνισε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

 

 

 

Μετακινήθηκαν πεζή από το σημείο που έχουν παρατάξει τα 400 τρακτέρ τους, στην είσοδο προς Λάρισα, μετά τον κόμβο της Νίκαιας. Σωματεία, φορείς και εκπρόσωποι της Τ.Α. δίνουν το παρών στην αγροτική κινητοποίηση. Για μιάμιση ώρα θα παραμείνουν στο οδόστρωμα όπου και θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση.

 

 

 

 

 

 

Η κίνηση των οχημάτων από και προς Θεσσαλονίκη γίνεται από προχθές, στο ύψος της Λάρισας, από την παλιά εθνική οδό και παραδρόμους, για λόγους ασφαλείας, λόγω των τρακτέρ που είναι παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο και έξοδο της Λάρισας. Οι αγρότες ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, θεωρώντας ανεπαρκή όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

 

 

Παράλληλα, χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, που βγήκαν, για μια ακόμη φορά στους δρόμους τους αγώνα, διεκδικώντας αγωνιστικά την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωση τους.

 

 

Την ίδια ώρα, τον αγώνα των αγροτών χαιρετίζουν με ανακοινώσεις συμπαράστασης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας,“Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας για την επιβίωση που για μια ακόμα φορά δίνετε, στέλνοντας μήνυμα συνεχούς κι ανυποχώρητης αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική”, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Προοδευτική Κίνηση Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, όπου χαρακτηρίζει “ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας, όλες αυτές οι εξαγγελίες όχι απλά εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αγωνιά για το μέλλον των ιδίων και της υπαίθρου, αλλά αλλά αποδεικνύουν περίτρανα ότι όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, δεν είναι μόνο τελείως άσχετοι, αλλά δυστυχώς είναι και επικίνδυνοι για τους αγρότες”, καθώς και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει, “Προσχηματικά και αναποτελεσματικά τα μέτρα της ΝΔ για τους αγρότες”.

 

«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας», υπογράμμισε από την πλευρά του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

 

 

Στην Π.Ε Λάρισας, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στην είσοδο του Τυρνάβου, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Δελέρια.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό