Συνάντηση Απ. Πάνα με τον συντονιστή της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για τους εργάτες ΓΗΣ

Συνάντηση Απ. Πάνα με τον συντονιστή της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ για τους εργάτες ΓΗΣ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας,  με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Σάββα Ιωάννη.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών, ζητημάτων και  διαδικασιών που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα στη Χαλκιδική, ενώ δόθηκε πρωταρχικά ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη που προκύπτει σε εργατικό δυναμικό  στην ΠΕ Χαλκιδικής εν όψει της συγκομιδής της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής.

Ο κ. Πάνας μάλιστα τόνισε στον κ. Σάββα, πως η ανησυχία των αγροτικών φορέων και των παραγωγών εντείνεται, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει ομαλή διαδικασία συγκομιδής των προϊόντων τους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και δεδομένα συνεταιρισμών και αγροτικών φορέων εκτιμάται, ότι η φετινή παραγωγή θα κυμανθεί σε ποσότητες άνω των 100.000 τόνων, ενώ οι ανάγκες για εργατικό δυναμικό θα αγγίζουν τις 10.000 με 15.000 εργάτες.

Ο Βουλευτής επίσης επισήμανε , πως ο αγροδιατροφικός τομέας έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα χτυπήματα από την υγειονομική, κλιματική, οικονομική και ενεργειακή κρίση, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης. Ο κ. Σάββας συμφώνησε και με τη σειρά του δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα και άμεσα όλες οι διαδικασίες μετάκλησης εργατών γης , λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου.

Ο κ. Πάνας δήλωσε: «Η συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική. Τόνισα, πως δεν υπάρχουν σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά περιθώρια για καθυστερήσεις και πρέπει να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τη μετάκληση των εργατών γης , καθώς αποτελούν πολύτιμο κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας, που πρέπει να διαφυλαχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να εξυπηρετηθούν οι αγρότες και παραγωγοί της Χαλκιδικής που συμβάλλουν σημαντικά στη συνολική ανάπτυξη του τόπου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό