Συνάντηση Δημάρχου Ξάνθης με το Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας

Συνάντηση Δημάρχου Ξάνθης με το Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας

Την Τετάρτη 7.02.2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Προξένου της Βουλγαρίας κ. Αντόν Μάρκοβ με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Ευστράτιο Κοντό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το στάδιο κατασκευής του Συνοριακού Σημείου Ελέγχου Ρουντοζέμ – Ξάνθης και τις προοπτικές για το άνοιγμα του.

Από βουλγαρικής πλευράς εκφράστηκε επιθυμία και ελπίδα για τη σύντομη ολοκλήρωση και παράδοση του έργου στο σύνολό του. Και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία του έργου και συμφώνησαν ότι η αποπεράτωσή του θα συμβάλει σε εξαιρετικό βαθμό στην ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων πρωτίστως του τουρισμού, της οικονομίας  και της επιχειρηματικότητας προσφέροντας ταυτόχρονα στους κατοίκους της περιοχής πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες για αυξημένο  επίπεδο ζωής.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση και το θερμό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και  του Δήμου Σμόλιαν. Ο κ. Μάρκοβ επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση του έργου Ρουντοζέμ – Ξάνθης θα εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα όλων και θα δημιουργήσει προοπτικές για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Τέλος ο κ. Μάρκοβ και ο κ. Κοντός δεσμεύτηκαν για μελλοντική συνεχή συνεργασία και επαφή μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι,  με έμφαση την αποπεράτωση του έργου Ρουντοζέμ – Ξάνθης και την διάθεσή του προς χρήση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό