Συνάντηση Δημήτρη Χαρίτου με την κοσμήτορα ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής Ελένη Δούδα

Συνάντηση Δημήτρη Χαρίτου με την κοσμήτορα ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής Ελένη Δούδα

Σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου στη  Σχολή ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής με την κοσμήτορα Ελένη Δούδα συζήτησαν για τις σοβαρές  επιπτώσεις που θα έχει στις σχολές των ΤΕΦΑΑ, τον ελληνικό αθλητισμό και την ποιότητα ζωής των πολιτών, το σχέδιο νόμου «Αθλητικός Εθελοντισμός, Αθλητισμός Αναψυχής και Άθλησης για όλους κα» που ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή.

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που πλήττουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ και υποβαθμίζουν σταδιακά το ρόλο της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των ΣΕΦΑΑ, που παρέχουν υψηλής ακαδημαϊκής αξίας και σύγχρονες σπουδές, όπως η σχολή της Κομοτηνής. Ενώ άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ανοίγουν το δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού και της άσκησης. Ιδιαίτερη αναφορά  έγινε στις συνέπειες που ανακύπτουν στην άσκηση των πολιτών κυρίως σε θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και στην κατάργηση προγραμμάτων άθλησης για όλους που υλοποιούνται εδώ και δεκαετίες με τη συμβολή των ΤΕΦΑΑ.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την κοσμήτορα κα Δούδα για την επιστολή όλων των κοσμητόρων που του γνωστοποιήθηκε, σημειώνοντας ότι συντάσσεται μαζί τους για την απόσυρση όλων των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου. Ενώ συμφωνήσαν να συνεχιστεί η επικοινωνία τους για θέματα που αφορούν τη Σχολή της Κομοτηνής, όπως αυτό της υποστελέχωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό