Συνάντηση ΕΑΑΜΘ με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο Συριτούδη Πασχάλη

Συνάντηση ΕΑΑΜΘ με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο Συριτούδη Πασχάλη

Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στην έδρα της Ένωσής μας στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Μ.Θ. με επίκαιρη θεματολογία. Στη συνέχεια το Δ.Σ. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος, αφού συνεχάρη τον κ. Γενικό για την επανατοποθέτησή του στην ηγεσία της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. προέβη στην ανάλυση θεσμικών, οικονομικών και ασφαλιστικών ζητημάτων που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα, τα οποία τίθενται και από την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α) στη φυσική και πολιτική μας ηγεσία και πληθώρα από αυτών αναδεικνύεται από την Ένωσή μας.

Ακολούθως, επικεντρώθηκε στα ειδικότερα ζητήματα αστυνομικής φύσεως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης τα οποία απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό. Μεταξύ άλλων τέθηκαν τα θέματα της άμεσης δρομολόγησης μετακινήσεων προσωπικού προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των βαθμίδων, καθόσον στη Γενική μας υφίσταται δυσθεώρητος αριθμός ελλείψεων προσωπικού. Ακόμη, τέθηκε το θέμα της επέκτασης του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου και στις λοιπές περιφερειακές ενότητες της Α.Μ.Θ.,  η πλήρης στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων που θα λειτουργήσουν σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη αλλά και ίδρυση και στελέχωση Περιφερειακών Ιατρείων σε όλες τις έδρες των Διευθύνσεων και η άμεση ενίσχυση των Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και Κομοτηνής με έναν επιπλέον ιατρό και νοσηλευτή έκαστο.

Σε επίπεδο οχημάτων και εξοπλισμού επισημάνθηκε η ανάγκη χορήγησης νέων δικύκλων μοτοσικλετών για τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), η προμήθεια και χορήγηση νέων ειδικών θερινών στολών μοτοσικλετιστών, καθώς και η προμήθεια νέων υπηρεσιακών συμβατικών οχημάτων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας

Επιπρόσθετα, τέθηκαν ζητήματα βελτίωσης της κτιριακής υποδομής των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α.Μ.Θ. και εξεύρεσης – ανέγερσης νέων (όπως ενδεικτικά για τη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, Α.Τ. Τυχερού, Τ.Δ.Ε. Κήπων, Α.Τ. και Τ.Σ.Φ. Σαπών), η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στον Νικηφόρο Δράμας, ένεκα της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου, καθώς και η λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής που έχει ιδρυθεί με Π.Δ. προ δεκαετίας.

Τέλος, προτάθηκε η ίδρυση αυτοτελών Υπηρεσιών Διαβατηριακού Ελέγχου στην Εξοχή Δράμας, στη Νυμφαία Ροδόπης και στον Εχίνο Ξάνθης με σύσταση νέων οργανικών θέσεων και κάλυψη αυτών με έκτακτες μεταθέσεις.

Από τη μεριά του ο κ. Γενικός, έχοντας πλήρη γνώση των γενικότερων και ειδικότερων ζητημάτων της περιφέρειάς του, εξέφρασε την επιθυμία για αμοιβαία συνεργασία, αμφίδρομη επικοινωνία προς επίλυση των ζητημάτων των Αξιωματικών – στελεχών και τη βελτίωση των υπηρεσιακών – εργασιακών συνθηκών αυτών, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Από τη μεριά μας δηλώθηκε εκ νέου η προθυμία μας για συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας εκ της θεσμικής μας θέσεως, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αστυνομικών προβλημάτων της περιοχής, πάντοτε μέσα από τους διακριτούς μας ρόλους, ως αρωγοί στις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών αστυνόμευσης στους πολίτες.

Στο τέλος της συνάντησης επιδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα διεκδικήσεων, αιτημάτων και ειδικότερων θεμάτων της Περιφέρειάς μας τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Το ΔΣ της ΕΑΑΜΘ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό