Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Θέματα που αφορούν στην ταχύτερη καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες της περιοχής, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Δούκα, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, παρουσία και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη.

Ο κ. Πέτροβιτς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα διαχρονικά προβλήματα που προκαλούνται στους αγρότες και κτηνοτρόφους του ακριτικού νομού από τις φυσικές καταστροφές, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην περιοχή, η οποία στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και κατά συνέπεια των αποζημιώσεων.

Ο κ. Δούκας ανέφερε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του συντονισμού της ολοκλήρωσης διαδικασίας αποζημιώσεων για τους πληγέντες της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται σε μια χρονιά πολύ σημαντικής κλιματικής επιβάρυνσης του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, με ένα τεράστιο όγκο δηλώσεων σε όλη τη χώρα, και αποζημιώσεις που έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί, είπε ο κ. Δούκας, πως με τη στήριξη της κυβέρνησης και τις παρεμβάσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μέχρι το τελευταίο ευρώ τους πληγέντες παραγωγούς και σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με το παρελθόν.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ της Αλεξανδρούπολης Δημήτριος Πανταζής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό