Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Στη Βουλή το αίτημα να συμπεριληφθούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στους δικαιούχους της εφάπαξ αποζημίωσης των 600 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους άλλους ένστολους

 

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκαν ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ.) και είχαν μια ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων.

Ο βουλευτής τους ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έλαβε να καταθέσει στη Βουλή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο το αίτημά τους να συμπεριληφθούν και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στους δικαιούχους της εφάπαξ αποζημίωσης που εξαγγέλθηκε για ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό, καλώντας τον αναγνωρίσει έμπρακτα την πραγματική προσφορά των στελεχών του στρατού ξηράς, που εργάζονται όχι μόνο για την άμυνα της χώρας αλλά και για την υλοποίηση όλων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και πολιτικής προστασίας, δίχως να έχουν ωράριο, δίχως να τους αναγνωρίζεται υπερωριακή εργασία και δίχως να τους καταβάλλεται η θεσμοθετημένη αποζημίωση νυκτερινής εργασίας.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε εκτενή αναφορά στις θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, όπως ο Ν.4361/2016 και ο Ν.4609/2019 για την καθιέρωση του συνδικαλισμού, την πλασματική πενταετία, τον έναν επιπλέον βαθμό για τους εθελοντές μακράς θητείας, το νυχτερινό επίδομα, τα οποία αρνείται να λάβει υπόψη και να υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Ενώ συζητήθηκαν θέματα όπως το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, οι αλλαγές στα κριτήρια των μεταθέσεων, αλλά και θέματα υγειονομικής περίθαλψης, εμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού στο μεταναστευτικό κα.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους εκπρόσωπους των στρατιωτικών για την ενημέρωση, τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες τους, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών από την Πολιτεία, θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση ακόμη περισσότερο του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων. Ενώ δεσμεύτηκε ότι ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής θα παρακολουθεί προσεκτικά όλα όσα τέθηκαν στη συζήτηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό