Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών – Ο ξεσηκωμός των κατοίκων έφερε αποτέλεσμα

Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών – Ο ξεσηκωμός των κατοίκων έφερε αποτέλεσμα

Συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του όλο το 24ωρο και τα Σαββατοκύριακα, με διατήρηση των εφημεριών για εξυπηρέτηση των πολιτών, το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών, αφού ο άμεσος ξεσηκωμός και οι αντιδράσεις του κόσμου στην απαράδεκτη απόφαση της 4ης ΥΠΕ, έφεραν αποτέλεσμα.

Την αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης, ανακοίνωσε χθες. ο ίδιος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχαν οργανώσει οι Φορείς των Φερών έξω από το Περιφερειακό Ιατρείο. Συνοδευόμενος από όλους τους Αντιδημάρχους και τους δημοτικούς του συμβούλους και έχοντας δίπλα του τον Αντιδήμαρχο Φερών Δημήτρη Κολγιώνη ο οποίος απ’ την πρώτη στιγμή αντέδρασε και ξεκίνησε σειρά επικοινωνιών με την 4η ΥΠΕ μεταφέροντας την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τραϊανούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, ο κ.Ζαμπούκης  ενημέρωσε για τα… ευχάριστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Πως συνεχίζεται δηλαδή κανονικά η λειτουργία των υπηρεσιών του Περιφερειακού Ιατρείου της πόλης και αναστέλλεται η ακατανόητη απόφαση της 4ης ΥΠΕ.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από το Περιφερειακό ιατρείο Φερών στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. Έτσι θα σταματούσαν οι εφημερίες και θα λειτουργούσε μόνο ως τις 3 το μεσημέρι, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων.

Στο άκουσμα της είδησης υπήρξε άμεση αντίδραση των Φεριωτών, προεξάρχοντος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου που απηύθυνε πρόσκληση σε όλους για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί. Κάτι που ανέδειξε άμεσα και το Evros-news.gr.

Ακολούθησε ανακοίνωση όλων των Φορέων των Φερών που επίσης κάλεσαν σε καθολική συμμετοχή στην σημερινή διαμαρτυρία. Πραγματικά, παρά το κρύο μαζεύτηκε πολύς κόσμος στις 11 σήμερα για να διαμαρτυρηθεί απόλυτα δικαιολογημένα, αλλά άκουσε τις ευχάριστες εξελίξεις από τον δήμαρχο κ. Ζαμπούκη και φυσικά ξέσπασε σε χειροκροτήματα ικανοποίησης.

Πηγή : Evros-News

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό