Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν  (18-12-2021), στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης καιΚαβάλας,δύο(2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωί, στην Επαρχιακή οδό Ελαιοχωρίου – Μυρτόφυτου,  αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, ο οποίος προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, δεν σταμάτησε σε σήματα στάσης των αστυνομικών, στην Εγνατία Οδό, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθως, στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινούμενο με μεγάλη ταχύτηταστην ανωτέρω επαρχιακή οδό,εξετράπη της πορείας του και ανετράπηεντός λάκκου συσσώρευσης όμβριων υδάτων.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός διακινούμενου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,το μεσημέρι,πλησίον του οικισμού Νίψας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.Σημειώνεται ότι οι δύοοδηγοί – διακινητέςστερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσειςενεργούντο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό