Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν (29-9-2023) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των ΔιευθύνσεωνΑστυνομίας Ορεστιάδας καιΑλεξανδρούπολης,πέντεδιακινητές, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωί σεΕπαρχιακήοδό του Έβρου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδαςσυνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας τουρκικών αρχών.

Στη δεύτερη περίπτωση,τομεσημέρι σε περιοχέςτου Έβρου,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερώντης Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και τρεις ημεδαπούς διακινητές,διότι εντόπισαν τους ημεδαπούς δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,που λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. όχημα,το οποίο οδηγούσε ο αλλοδαπός δράστης μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούνη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό