Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν 6 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (25/26-10-2021), σε περιοχές της Ροδόπης, της Δράμας και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Δράμας και Ορεστιάδας, έξι (6) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και τον οικισμό Ιάσμου Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς δράστες (δύο γυναίκες και έναν άνδρα), διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί και των δύο οχημάτων αρχικά δεν συμμορφώθηκαν σε σήματα στάσης των αστυνομικών στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, ενώ στο ύψος του οικισμού Ιάσμου τελικά τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οι δύο οδηγοί μαζί με τη συνοδηγό – συνεργό τους συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στο οικισμό Αηδονόκαστρου Δράμας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχει δηλωθεί κλοπή την 1-10-2014 στις γερμανικές αρχές.

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί και των τριών οχημάτων μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τουρκικό έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία (1) πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Παρανεστίου και Διδυμοτείχου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό