Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία του πρώτου ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας στο Σουφλί

Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία του πρώτου ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας στο Σουφλί

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με τον κ. Βούτσινο Γεώργιο, Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, είχε  την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ.Βούτσινου, με θέμα την λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Σηροτροφίας-Μεταξουργίας στο Σουφλί από την ακαδημαϊκή περίοδο 2022-23, συμμετείχαν εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου,  οι Καθηγητές Γεώργιος Πρινιωτάκης και Σκαρλάτος Ντέντος, αλλά και οι επιχειρηματίες Κωνσταντίνος Μουχταρίδης και Γεώργιος Τσιακίρης, οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της μεταξουργίας στην πόλη του Σουφλίου. Η παρουσία των δύο επιχειρηματιών κρίθηκε επιβεβλημένη, διότι η πολύχρονη εμπειρία τους στον τομέα της σηροτροφίας και της επεξεργασίας του μεταξιού μπορεί να συνεισφέρει στην κατάρτιση του προγράμματος σπουδών, ενώ σημαντική κρίνεται και η συμμετοχή των επιχειρήσεων τους στην πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών, όταν ξεκινήσει η λειτουργία του ΔΙΕΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας κ.Βούτσινος, αναφέρθηκε στην απόφαση ίδρυσης του πρώτου σε όλη την Ελλάδα ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έως τώρα άριστη συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου και επεσήμανε την πρόθεση του ίδιου και του υπουργείου Παιδείας, να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο την λειτουργία του.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα κ.Γεώργιο Βούτσινο αλλά και την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, για την υλοποίηση της πρότασης που είχε υποβάλλει ο Δήμος Σουφλίου, για την ίδρυση του Δημοσίου ΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας, το οποίο θα είναι το πρώτο και το μοναδικό που θα λειτουργεί στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου εξέφρασε, επίσης, την πρόθεση και την ετοιμότητα του Δήμου να στηρίξει με κάθε τρόπο αλλά και κάθε μέσο που διαθέτει, την λειτουργία του ΔΙΕΚ και ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν και τα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν και να επιλυθούν άμεσα, προκειμένου το ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας να λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-23.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα σπουδών. Με την συμμετοχή των δύο έμπειρων και με εξειδικευμένες γνώσεις Καθηγητών κ.κ.Γεώργιου Πρινιωτάκη και Σκαρλάτου Ντέντου, καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και των κινήσεων που απαιτούνται για επίλυση όλων των ζητημάτων και επιβεβαιώθηκε η βούληση και η διάθεση όλων των πλευρών, για την λειτουργία από τη νέα χρονιά του ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας στον Δήμο Σουφλίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό