Σύσκεψη-συζήτηση ΚΚΕ και KΝΕ : «Γίνε πρωταγωνίστρια με δυνατό ΚΚΕ παντού, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας»

Σύσκεψη-συζήτηση ΚΚΕ και KΝΕ : «Γίνε πρωταγωνίστρια με δυνατό ΚΚΕ παντού, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας»

Σύσκεψη-συζήτηση οργάνωσαν η Τομεακές Οργανώσεις Ροδόπης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάββατο στην Κομοτηνή, με τίτλο «Γίνε πρωταγωνίστρια με δυνατό ΚΚΕ παντού, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας».

Στην σύσκεψη, που συμμετείχε πλήθος φοιτητριών και εργαζόμενων γυναικών, μίλησε η Αμαλία Κασαπαντωνίου, υποψήφια βουλευτής Ροδόπης του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η ΕμπρούΓιουσούφ, υποψήφια βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ.

Αρχικά, η Αμαλία Κασαπαντωνίου σημείωσε πως η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τη βαριά σκιά της θλίψης και της οργής από το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και είπε: «Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράσταση μας στις μανάδες, στις αδελφές, τις συντρόφους, σε όλες και όλους αυτούς που θρηνούν για τα αδικοχαμένα παιδιά στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που δεν θα ξεχαστεί, όπως βροντοφώναξαν με πείσμα χιλιάδες διαδηλωτών πανελλαδικά αλλά και στην Κομοτηνή την Τετάρτη 8 Μαρτίου αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως οι αγωνίες της εργαζόμενης γυναίκας μπορούν να βρουν διέξοδο στις θέσεις του ΚΚΕ, που δεν έχει δεσμεύσεις από την καπιταλιστική εργοδοσία και το διαφθορείο της ΕΕ, και για αυτό το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά: Για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους στο αντικείμενο ειδίκευσης και με δυνατότητα δωρεάν επανειδίκευσης. Για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, με σταθερό ωράριο. Για μέτρα προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, όπως ο νόμος Χατζηδάκη και άλλοι.

«Σήμερα -συνέχισε- κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει λογαριασμό και να κρίνει την πολιτική των άλλων κομμάτων, που διαγωνίζονται για το ποιο θα αναλάβει την αστική – από χέρι αντιλαϊκή – διακυβέρνηση ή θα παίξει ρόλο μπαλαντέρ σε αυτήν. Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, διακηρύσσουν, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, ότι δήθεν η σταθερότητα της οικονομίας, η έκρηξη των επενδύσεων, θα μας ωφελήσει όλους. Όμως, η πραγματικότητα λέει ότι ο ματωμένος δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης έχει ως προαπαιτούμενο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στις δημόσιες κοινωνικές δομές. Όλα όσα είναι αναγκαία για τη στήριξη της οικογένειας, φορτώνονται σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη!».

Κλείνοντας, η Αμαλία Κασαπαντωνίου ανέφερε: «Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ και στις εκλογές, όπως εμπιστεύεστε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Ότι έχει κατακτήσει ο λαός και η νεολαία, το κατάφερε με τους αγώνες τους και τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπροστάρηδες, χωρίς να περιμένει κυβερνητικούς σωτήρες “από τα πάνω”. Με αγωνιστική ψήφο, με κόκκινη ψήφο, η νέα γυναίκα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια στον δρόμο της πραγματικής ισοτιμίας και χειραφέτησης. (…) Σας καλούμε, λοιπόν, μπροστά στις εκλογές να ενισχύσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Ψηφίζουμε ΚΚΕ για τη ζωή που ονειρευόμαστε και μας αξίζει τον 21ο αιώνα! Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό