Τ. Ελευθεριάδου : «Η ανεπάρκεια του κ. Αυγενάκη καταδικάζει τον Α.Ο. Καβάλα»

Τ. Ελευθεριάδου : «Η ανεπάρκεια του κ. Αυγενάκη καταδικάζει τον Α.Ο. Καβάλα»

Μία νομικά λανθασμένη ερμηνεία και ένας ασαφής και ανεπαρκής νόμος του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, υπογράφουν την καταδίκη της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα σε υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τ. Ελευθεριάδου και αφού ξόδεψε τα 2/3 του χρόνου του για να αυτοθαυμαστεί σχετικά με πόσο καλός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο υφυπουργός ερμήνευσε λανθασμένα το Άρθρο 77Α του Ν. 2725/1999, «τιμωρώντας» με αυτό τον τρόπο μία ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη : «Η διάταξη αυτή αφορά μόνον τις νεοσύστατες ΑΑΕ ή ΤΑΑ, οι οποίες προβιβάζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες από τις ερασιτεχνικές. Αφορά δηλαδή τις ομάδες που την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική (ερασιτεχνική κατηγορία) και προβιβάστηκαν στη νέα SL2 (επαγγελματική κατηγορία). Η ΠΑΕ Καβάλα, όπως όλοι γνωρίζουμε, ως ήδη υφιστάμενη ΠΑΕ, δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ομάδων».

Όμως, το σχετικά άρθρο που επικαλέστηκε αναφέρει τα εξής: «Αν πρόκειται για νεοσύστατη Α.Α.Ε. ή για νεοσύστατο Τ.Α.Α. λόγω προβιβασμού από ερασιτεχνική αγωνιστική κατηγορία ή για Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που έχει προβιβασθεί από κατώτερη αγωνιστική κατηγορία, η αίτηση για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της παρ. 3 υποβάλλεται τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων όποιας από τις διοργανώσεις του οικείου εθνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου εκκινεί νωρίτερα.» Ας μας απαντήσει ο κ. Αυγενάκης ή οι νομικοί σύμβουλοι: που ακριβώς ορίζεται από το νόμο ότι η ομάδα που έχει περιθώριο 30 ημερών για την κατάθεση των απαραίτητων εγγραφών, θα πρέπει να προβιβάζεται από ερασιτεχνική κατηγορία;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αγνοώντας το νόμο που ο ίδιος ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο του, αρνείται να προβεί στην οποιαδήποτε διευκρίνηση ή σε νομική παρέμβαση, η οποία θα αποσαφηνίζει ότι το εν λόγω άρθρο συνεχίζει να ισχύει και θα πρέπει να εφαρμόζεται. Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο υπουργείο έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σχετικά με την ισχύ του, ειδικά λόγω και της δημιουργίας νέας επαγγελματικής κατηγορίας. Δυστυχώς, η Καβάλα πληρώνει την ανεπάρκεια του κ. Αυγενάκη. Μία ιστορική ομάδα, η οποία κέρδισε την άνοδο της εντός των αγωνιστικών χώρων, καταδικάζεται από έναν υφυπουργό που δεν γνωρίζει ούτε τους νόμους που ο ίδιος καταθέτει. Ο υποβιβασμός της Καβάλας και η μη συμμετοχή της στη Super League 2 φέρει τη σφραγίδα του Λευτέρη Αυγενάκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό