Τα μυστικά των αεροσυνοδών – Τι λένε μπροστά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Τα μυστικά των αεροσυνοδών – Τι λένε μπροστά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Οι αεροσυνοδοί είναι υπάρξεις θρυλικές. Το μύθο τους δεν το έχει χτίσει μόνο η εξωτερική τους εμφάνιση, η οποία, ειδικά κατά το παρελθόν, έπρεπε να παραπέμπει σε αντίστοιχη μοντέλου. Το μύθο τους τον έχει χτίσει και αυτή η… γλώσσα που μιλούν μεταξύ τους και όλοι οι υπόλοιποι, εμείς, δεν καταλαβαίνουμε

Μια γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν και για να κουτσομπολεύουν τους επιβάτες αλλά και για να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να περιγράψουν πράγματα τα οποία αν τα ακούγαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, ως επιβάτες, θα… ουρλιάζαμε από τον πανικό.

Πάντως, οι παρατηρητικοί επιβάτες και όσοι ταξιδεύουν ιδιαίτερα συχνά με τον καιρό μαθαίνουν τη γλώσσα των αεροσυνοδών. «Μερικές φορές επιχειρούν να μιλήσουν όπως εμείς», δηλώνει η Άμπι Άνγκερ αεροσυνοδός επί χρόνια που τώρα έχει συνταξιοδοτηθεί. «Αλλά δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν σωστά τη γλώσσα», προσθέτει.

Τζαμπατζής -Όταν ένα μέλος του πληρώματος πετάει σαν επιβάτης, όχι για προσωπικό του λόγο, αλλά γιατί η εταιρεία πρέπει να τον μεταφέρει από έναν προορισμό σε έναν άλλον.

Αεροψεκασμός -Όταν μια αεροσυνοδός κάνει μια βόλτα στον διάδρομο για να… αεριστεί.

Ο μικρός… Χριστούλης -Το βρέφος επιβατών που έχουν πέσει καταπάνω του οι γονείς του, το φροντίζουν και το προσέχουν ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να γίνονται αγενείς τόσο προς το πλήρωμα όσο και προς τους συνεπιβάτες τους.

Το θαύμα της πτήσης -Όταν ηλικιωμένοι επιβάτες χρειάζονται βοήθεια για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, αλλά ως εκ θαύματος δεν χρειάζονται αναπηρικό κοριτσάκι όταν έρθει η ώρα να αποβιβαστούν!

Crash pad -Ένα διαμέρισμα ή σπίτι με πάνω από 30 κρεβάτια που μοιράζονται αεροσυνοδοί και μέλη πληρώματος για να ξεκουράζονται ανάμεσα στις πτήσεις.

«Καυτή» κουκέτα -Όταν κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ξαπλώσει στην κουκέτα τόσο νωρίτερα από τους συναδέλφους του που ήδη το κρεβάτι είναι… καυτό.

Χυμός πληρώματος -Ένα ειδικό ρόφημα που πίνουν κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσης στο σκάφος τα μέλη του πληρώματος.

Slam clicker -Το μέλος του πληρώματος που δεν προτιμά να περνά τα βράδια του μαζί με τους συναδέλφους του αλλά… εξαφανίζεται, σύμφωνα με το tonwtiko.

Προπονητής κατσαρίδας -Τα μέλη του πληρώματος που απολαμβάνουν να δίνουν οδηγίες στους επιβάτες.

Πηγή: Komotini24.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό