Tέλος οι ψησταριές στα πανηγύρια – Μόνο με catering οι εκδηλώσεις

Tέλος οι ψησταριές στα πανηγύρια – Μόνο με catering οι εκδηλώσεις

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινωνίες η πληροφορία πως στα πανηγύρια και τις γιορτές δεν θα επιτρέπεται πια η λειτουργία ψησταριών, αλλά μόνο η παροχή φαγητού μέσω επαγγελματικού catering. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που στήνονται οι παραδοσιακές εκδηλώσεις.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ξεκάθαρα αν υπάρχει επίσημος νόμος ή ποια διάταξη προβλέπει αυτή την απαγόρευση. Υπάρχει μια γενική σύγχυση, με τις αρχές να μη δίνουν σαφείς απαντήσεις και τους συλλόγους να έχουν κυριολεκτικά «σηκώσει τα χέρια ψηλά».

Πολλοί πρόεδροι συλλόγων ήδη μιλούν για μεγάλο πρόβλημα. Τα πανηγύρια και οι τοπικές γιορτές βασίζονται σε εθελοντική προσφορά, με τις ψησταριές να είναι ο «πνεύμονας» της εκδήλωσης, που ενισχύει οικονομικά τους συλλόγους και ενώνει τον κόσμο.

Αν τελικά επιβληθεί η υποχρεωτική συνεργασία με επαγγελματικά catering, τότε το κόστος θα εκτιναχθεί, πολλές εκδηλώσεις δεν θα μπορούν να διοργανωθούν και οι σύλλογοι ετοιμάζονται για δυναμικές αντιδράσεις.

Πηγή : EnaNews

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό