Τέμπη: Μυστήριο με τα περίεργα εγκαύματα μέσα από τη στολή των πυροσβεστών που έσπευσαν στα συντρίμμια- Τα ερωτήματα και τα σενάρια

Τέμπη: Μυστήριο με τα περίεργα εγκαύματα μέσα από τη στολή των πυροσβεστών που έσπευσαν στα συντρίμμια- Τα ερωτήματα και τα σενάρια

Τα περίεργα εγκαύματα μέσα από τη στολή τους και τα ερωτήματα. Ο Κούγιας ζητά έλεγχο στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πυροσβεστική σχετικά με τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στον τόπο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, όσον αφορά σε περίεργα εγκαύματα που εμφάνισαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το πρωινό», το βράδυ του δυστυχήματος, τέσσερις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επιχειρούν με κοπτικό μηχάνημα στο 3ο βαγόνι.

Τότε, άρχισαν να νοιώθουν εγκαύματα μέσα από την ειδική στολή που φορούσαν, η οποία εξωτερικά δεν είχε πάθει τίποτα.

Αργότερα, οι πυροσβέστες μετέβησαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφεραν εγκαύματα σε χέρια και πόδια, με τους γιατρούς να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στο πώς γίνεται να έχουν καεί μέσα από τη στολή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τι προκάλεσε τα εγκαύματα. Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό η εμπορική αμαξοστοιχία, ή κάποιος επιβάτης μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό; Για το θέμα είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια εκπομπή.

Ο Κούγιας ζητά έλεγχο στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο

Στο ζήτημα στάθηκε κι ένας από τους δικηγόρους των θυμάτων, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μιλώντας στο «Πρωινό» τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι θα πρέπει να ερευνηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο και τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η σύγκρουση θα «μαρτυρήσουν» τον λόγο που προκλήθηκε η πυρκαγιά.

«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε πως «αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω την παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο».

Πηγή:ieidiseis.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό