Θανατηφόρο ατύχημα με 62χρονο εργάτη στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού

Θανατηφόρο ατύχημα με 62χρονο εργάτη στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού

Ακόμη ένας νεκρός εργάτης ήρθε να προστεθεί στην μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στους δήμους. Πρόκειται για έναν 62χρονο εργολαβικό εργαζόμενο στο Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης, που, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από καλαθοφόρο, ενώ έκοβε κλαδιά δέντρων.

Το γεγονός αποκάλυψε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο:  «ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!», σημειώνει:

Σήμερα το πρωί, 62χρονος εργαζόμενος σε εταιρία που έχει αναλάβει την εργολαβία των εργασιών πρασίνου στον Δήμο Ελληνικού, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής κλαδιών.

Δυστυχώς, η λίστα καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή είναι γραφτό της μοίρας, ούτε είναι η κακιά η ώρα. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, κάτω από την πίεση της απειλής της ανεργίας και της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους, χωρίς κατάλληλα μέτρα προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία εργασίας και με τρομερή εντατικοποίηση. Η πίεση αυτή είναι τεράστια ειδικά στις υπηρεσίες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, προκειμένου να απολαμβάνει ο εργολάβος το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Οι ευθύνες των Δημοτικών αρχών είναι τεράστιες και διαχρονικές δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους εργολάβους. Το γεγονός ότι ο εργαζόμενος που έχασε την ζωή του στο Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού ήταν από εργολάβο δεν μειώνει τις ευθύνες. Να το πάρουν χαμπάρι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι  μετράει διαφορετικά η ζωή του κάθε εργαζόμενου ανάλογα με την σχέση εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά και έχουν ενόχους την Κυβέρνηση της ΝΔ και τους προηγούμενους και  τους Δημάρχους. Χωρίς κατάλληλα μέτρα προστασίας  χωρίς κανένα μέτρο για την Υγιεινή και Ασφάλεια θέλουν να κάνουν την δουλειά τους πληρώνοντας το κόστος με την ζωή τους και με σοβαρά ατυχήματα  οι εργαζόμενοι.

Οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι εργάτες που καθημερινά παράγουμε όλο αυτόν τον πλούτο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και ενωμένοι να οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μας θέλουν λίπασμα για τα κέρδη τους. Την Τετάρτη 6 Απρίλη στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα να βροντοφωνάξουμε ότι φτάνει πια! Δε θα περιμένουμε πότε θα έρθει η δική μας η σειρά!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του και στου συναδέλφους του.Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατο του εργαζόμενου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό