Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Άγνωστες έρευνες της Αστυνομίας μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Άγνωστες έρευνες της Αστυνομίας μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέα στοιχεία αναμένεται να ανακύψουν από την επόμενη εβδομάδα, αναφορικά με τα αίτια των θανάτων.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Mega και αποκάλυψε νέα στοιχεία για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών.

Όπως είπε από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν νέα στοιχεία, που θα δώσουν απάντηση στο εάν τα παιδιά πέθαναν από παθολογικά αίτια.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία από τον απινιδωτή και τον βηματοδότη της Τζωρτζίνας, τα οποία θα συγκριθούν με τις ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης.

Στις 8 Απριλίου, την ημέρα εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο, ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού του πατέρα και των νομικών εκπροσώπων, προκειμένου να προχωρήσει η αίτηση διαζυγίου του ζευγαριού, ωστόσο λόγω της 9χρονης, ακυρώθηκε.

Δείτε το βίντεο:

Τα κρίσιμα ερωτήματα
Κρίσιμα είναι πλέον τα ερωτήματα που τίθενται για τις συνθήκες και αιτίες θανάτων, μέσα σε μόλις 33 μήνες, των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών, της ίδιας οικογένειας.

Το Mega αποκάλυψε την άγνωστη κινητοποίηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αλλά και των γιατρών και των ιατροδικαστών, που συνέβη μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 11 Απρίλιο του 2019, που είχε σαν αποτέλεσμα την μόνιμη εγκεφαλική βλάβη της 9χρονης.

Όλοι αναρωτήθηκαν πως συμβαίνουν διαδοχικά τραγικά συμβάντα στα τρία μικρά αδερφάκια, που πριν παρουσιάσουν τα προβλήματα υγείας ήταν υγιέστατα. Χαρακτηριστικό είναι το ημερολόγιο νοσηλείας της Μαλένας.

Δύο ημέρες πριν το κοριτσάκι εκπνεύσει στις 11/4, οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάσταση της άριστη, στις 12/4 καλή, ενώ το πρωινό της επίμαχης ημέρας, στις 13/4 άριστη και χωρίς προβλήματα, όταν άξαφνα στις 16:40 το απόγευμα κατά την κατάθεση της μητέρας έβγαλε ένα βρόγχο και εξέπνευσε.

Ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, μη αναμενόμενος και πρέπει να διερευνηθεί.

Η έρευνα που ξεκίνησε και σταμάτησε
Τον Απρίλιο και τον Μάρτιο του 2019 υπήρχαν συναντήσεις, για να συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα, με κύριο ενδιαφέρον τότε, να βρεθεί για ποιο λόγο πέθανε η 6 μηνών Ίριδα.

Επιπλέον γινόταν έρευνες, μήπως υπήρχε σκόπιμη ενέργεια, ενώ εξεταζόταν αν πρόκειται για γενετικό ή κληρονομικό πρόβλημα κι αποφασίσθηκε να γίνουν σχετικές εξετάσεις στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» που αποκαλύπτει την ιστολογική εξέταση της Ίριδας, δεν αναγνωρίστηκαν μικροσκοπικά ο φλεβοκόμβος και κολποκοιλιακός κόμβος.

Η επιστημονική εξήγηση για τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους, έβαλε τέλος στις έρευνες, ενώ και τα μεταγενέστερα προβλήματα που παρουσιάζονταν στην Τζωρτζίνα δεν προκάλεσαν νέα κινητοποίηση αρχών, παρότι πολλοί υποψιάζονταν ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει.

Ώσπου ήρθε δυστυχώς, ο θάνατος της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου του 2022, που έδειξε σε όλους ότι τα ερωτήματα που είχαν ήταν σε μεγάλο μέρος δικαιολογημένα και βάσιμα.

Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τώρα οι αρχές, είναι αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό