Θέρμες Ξάνθης: Ιαματικά λουτρά… που ζωγραφίζει η Φύση !

Θέρμες Ξάνθης: Ιαματικά λουτρά… που ζωγραφίζει η Φύση !

Κατακλύζονται από κόσμο και επισκέπτες Βούλγαρους τα Ιαματικά Λουτρά στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, στις Θέρμες.

Εκεί ο Δήμος Μύκης έχει φτιάξει τις εγκαταστάσεις που υπήρχαν, τις έχει αναβαθμίσει, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες, ενώ και οι ιδιώτες που λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχουν προχωρήσει κι αυτοί στην κατασκευή μικρής πισίνας, για την διευκόλυνση των λουομένων.

Μάλιστα αν περπατήσει κανείς στους δρόμους των Θερμών δεν θα πρέπει να τον εκπλήξει η εικόνα του αχνού που υπάρχει εκεί ειδικά που το ζεστό ιαματικό νερό ρέει και έξω στη Φύση…

Ειδικά σε ένα σημείο που έρρεαν ζεστά ιαματικά νερά, ο Δήμος έχει προχωρήσει στην κατασκευή 4-5 υπαίθριων ατομικών πισίνων, τις οποίες τις έχουν λατρέψει οι λουόμενοι και τις επισκέπτονται ακόμη και μέσα στο χειμώνα. Ο μικρός λοφίσκος που πέφτουν τα νερά, από τη σύσταση των νερών έχει χρωματισθεί με πράσινο, καφέ και κίτρινο χρώμα.
Όταν η Φύση αφήνεται να ζωγραφίσει με τα δικά της χρώματα.

Το θετικό είναι πως οι ηλικίες που επισκέπτονται τα λουτρά δεν είναι προχωρημένης ηλικίας, αλλά και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα ενός ιαματικού μπάνιου.

Το επίσης ακόμα πιο θετικό είναι η συνειδητοποίηση από πλευράς Δήμου της σημαντικότητας των λουτρών για τις εφαρμογές τους, τόσο στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και του ιαματικού τουρισμού, αλλά και στην τοπική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό