Θερμή υποδοχή του  έργου «Το MobileSchool Ταξιδεύει» στον Δήμο Τοπείρου Ν. Ξάνθης

Θερμή υποδοχή του έργου «Το MobileSchool Ταξιδεύει» στον Δήμο Τοπείρου Ν. Ξάνθης

Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.          

Θερμή υποδοχή του  έργου «Το MobileSchool Ταξιδεύει» στον Δήμο Τοπείρου Ν. Ξάνθης

Στόχος η προσέγγιση νέων παιδιών Ρομά

Θερμή υποδοχή στην ομάδα έργου «Το MobileSchool Ταξιδεύει» επεφύλαξαν τα παιδιά Ρομά του χωριού Κύρνου στον Δήμο Τοπείρου Ξάνθης

Για δύο ολόκληρες ώρες είκοσι πέντε παιδιά έπαιζαν με τα panelτουmobileschool, ενώ  η αγωνία τους ήταν πότε θα ξαναπάμε. Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη η ομάδα έργου του «MobileSchool Ταξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας επισκέφθηκε τον Δήμο Τοπείρου Ν. Ξάνθης με έδρα το Εύλαλο, και στόχο την προσέγγιση νέων μοναδικών παιδιών Ρομά.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Δήμου με την Προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αντωνία Γκασδάρη, και την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Ειρήνη Χαριτωνίδου, για τις ανάγκες των παιδιών Ρομά στην περιοχή. Στη συνέχεια η ομάδα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου, τον οποίο και ενημέρωσε για το έργο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού ΣχολείουΚύρνου, όπου και συγκεντρώθηκαν παιδιά Ρομά τα οποία έπαιξαν και χάρηκαν με την ψυχή τους το mobileschool. Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» θα προσεγγίσει και άλλα χωριά του Δήμου Τοπείρου όπως το Μικροχώρι, η Κεντητή, η Ηλιόπετρα αλλά και τον Δήμο Αβδήρων όπου σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε υπάρχει έντονο το φαινόμενο της σχολικής διαρροής στα παιδιά Ρομά.

Το MobileSchool Ταξιδεύει»Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το MobileSchool από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό