Θόδωρος Σαββάκης: «Οι επαγγελματίες να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν για το βιβλίο εσόδων-εξόδων- My Data»

Θόδωρος Σαββάκης: «Οι επαγγελματίες να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν για το βιβλίο εσόδων-εξόδων- My Data»

Κάλεσμα να ενημερωθούν σωστά και να εξοικειωθούν οι επαγγελματίες, που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη νέα πλατφόρμα Βιβλίο Εσόδων και Εξόδων-My Data,το οποίο θα συνδέεται με την ΑΑΔΕ, απηύθυνε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος των Λογιστών και Φοροτεχνικών Ροδόπης, Θόδωρος Σαββάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης σε πρώτη φάση οι δύο μήνες Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι μήνες ανοχής και εξοικείωσης, όπου οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαβιβάζουν μόνο τα έσοδα. Από τη νέα χρονιά και μάλλον από τον Μάρτιο η πλατφόρμα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και θα πρέπει να διαβιβάζονται και τα έξοδα, όπου συν τω χρόνω εκεί θα ενταχθεί και η φορολογική δήλωση της επιχείρησης.

«Αν δεν γίνει η διαβίβαση των στοιχείων εσόδων –εξόδων, περιμένουν από τη νέα χρονιά πάντα, πρόστιμα τους επαγγελματίες. Ας μην φοβούνται και ας συνεννοηθούν με τους Λογιστές τους για την διαδικασία. Υπόψιν πως κάτι τέτοιο γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη, η διαδικασία δεν είναι της έκτασης που θα γίνει στην Ελλάδα, σε ότι αφορά την διαβίβαση και άλλων στοιχείων, πέρα των εσόδων εξόδων», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σαββάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό