Την Κομοτηνή επισκέφτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Την Κομοτηνή επισκέφτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Στην Κομοτηνή βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όπου συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, του τοπικούς φορείς της πόλης και επισκεφτήκανε μαζί τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής.

Με το πέρας της επισκέψεως ο δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα στην Κομοτηνή την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου και διευθυντές των Υπηρεσιών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής.

Μετά την ξενάγησή τους στα έργα του ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης διαπιστώθηκε ότι οι προσπάθειες που καταβάλουμε για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των έργων μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και την Ι. Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, βρίσκουν θετική ανταπόκριση στο Υπουργείο.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την ολοκλήρωσή τους θα παραδοθούν στους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες έργα εμβληματικά στον τομέα του πολιτισμού και της ιστορίας.

Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η κ. Μενδώνη γνωρίζει επακριβώς την πορεία των εργασιών καθώς επίσης την ιστορία της περιοχής και τη σπουδαιότητα που έχει η ολοκλήρωση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο. Αντιλαμβάνομαι αυτό που η ίδια δήλωσε ότι τα μνημεία καθορίζουν τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, γιατί μας ενδιαφέρει η ανάδειξή τους να γίνει με απόλυτο σεβασμό.

Κατά την επίσκεψή μας στο Εκκλησιαστικό Μουσείο δώρισα στην Υπουργό, κ. Μενδώνη τον τόμο «Διαβάζοντας’ την πόλη. Κουμουτζηνά – Γκιουμουλτζίνα – Κομοτηνή. Πρόσωπα και Κείμενα» που εκδόθηκε για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό