Την Παρασκευή η προ ημερησίας για την υπόθεση Ανδρουλάκη – Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών

Την Παρασκευή η προ ημερησίας για την υπόθεση Ανδρουλάκη – Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών

Σε θέσεις μάχης «παρατάσσονται» τα κόμματα ενόψει της διεξαγωγής την προσεχή Παρασκευή της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Αποφασίστηκε ακόμη, τη Δευτέρα να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator, καθώς και ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες της ΕΥΠ την τελευταία τριετία.

Δημοσίως, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Καταγράφονται ωστόσο, διαφωνίες ως προς το χρονικό εύρος της διερεύνησης.

Εξάλλου, για την σήμερα Τετάρτη προσδιορίστηκε η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί η υπόθεση Ανδρουλάκη στην οποία έχει ζητηθεί να κληθούν προς ακρόαση και άλλα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.

Το ποιοι θα προσέλθουν θα εξαρτηθεί από την πρόσκληση που θα στείλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας.

Σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν στον κατάλογο των προσκλήσεων τα κόμματα, θα τεθεί στη συνεδρίαση κάνοντας επίκληση και του σχετικού άρθρου του Κανονισμού της Βουλής που κάνει λόγο για απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφίας 2/5.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό