Τις πόλεις της Βουλγαρίας Αγχίαλο, Πύργο, Μεσημβρία και Σωζόπολη επισκέφτηκαν τα μελη του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης

Τις πόλεις της Βουλγαρίας Αγχίαλο, Πύργο, Μεσημβρία και Σωζόπολη επισκέφτηκαν τα μελη του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης

Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του ελληνοβουλγαρικού Συλλόγου Πομόριε «Η Αγχίαλος» παραβρέθηκε ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης με πολυπληθή αποστολή τόσο των χορευτικών τμημάτων του όσο και της χορωδίας «E.CHO».

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εβριτών αποδέχθηκε την πρόταση του Συλλόγου «Η Αγχίαλος» να παραβρεθεί στον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μαζί με άλλους συλλόγους, χορευτικά τμήματα και χορωδίες από τον ελλαδικό χώρο, από τα Σέρβια της Κοζάνης, τα Μέγαρα και το Μαρκόπουλο Αττικής, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από την Δυτική Θράκη, η δε χορωδία παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα από το ελληνικό ρεπερτόριό της.

Το πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού έκλεισε με την κοινή εμφάνιση των τμημάτων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της Αγχιάλου.

Τα μέλη της 85μελούς αποστολής εκτός από την Αγχίαλο γνώρισαν τα παράλια του Ευξείνου Πόντου και περιηγήθηκαν και στις άλλες κοιτίδες της διαχρονικής παρουσίας του ελληνισμού, τον Πύργο, την Μεσήμβρια και την Σωζόπολη ερχόμενοι σε επαφή με μέλη της ελληνικής παροικίας των παραπάνω πόλεων αλλά και της Βάρνας

Πηγή: fonirodopis.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό