Το 11ο Δημ. Σχolείο Κομοτηνής και η “China Energy Europe Renewable Energy S.A. (CEERE)” διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο “Νέα Ενέργεια στο Σχολείο” (φωτος)

Το 11ο Δημ. Σχolείο Κομοτηνής και η “China Energy Europe Renewable Energy S.A. (CEERE)” διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο “Νέα Ενέργεια στο Σχολείο” (φωτος)

Στις 17 Μαΐου 2023, η China Energy Europe Renewable Energy S.A. (CEERE) και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής στην Ελλάδα διοργάνωσαν από κοινού τις δραστηριότητες με τίτλο Νέα Ενέργεια στο Σχολείο σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το ενδιαφέρον της τοπικής νεολαίας για την καθαρή ενέργεια και την κατανόηση της δράσης της κινεζικής εταιρίας μέσα από πρακτικές εφαρμογές και διαδραστική επικοινωνία. Παράλληλα, στόχευαν στην εμβάθυνση των φιλικών ανταλλαγών με τον ελληνικό λαό και την τοπική νεολαία και στην παρουσίαση της εικόνας της κινεζικής εταιρίας που αγκαλιάζει την πράσινη ανάπτυξη.

Δραστηριότητες της Νέας Ενέργειας στο Σχολείο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ειδικοί από την CEERE παρουσίασαν τις καινοτομίες σχετικά με την ενέργεια σε δασκάλους και μαθητές. Η ατμόσφαιρα στον χώρο ήταν ζωηρή και εγκάρδια, με τους νέους να αλληλεπιδρούν ευχάριστα με τους ειδικούς και να ενημερώνονται σχετικά με την αρχή λειτουργίας και την αντιμετώπιση προβλημάτων της ανεμογεννήτριας. Πραγματοποιήθηκε επίσης ένας διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλων ανεμογεννητριών με 80 μαθητές να χωρίζονται σε επτά ομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω εργασία. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν είδαν τις ανεμογεννήτριες που συναρμολόγησαν οι ίδιοι να περιστρέφονται αργά σαν να παρήγαγαν πραγματική ενέργεια.

Διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλου ανεμογεννήτριας

Ο Li Zao, γενικός γραμματέας της China Energy Europe Renewable Energy S.A., υπέγραψε σύμφωνο δωρεάς με τον Μαρίνο Κωνσταντινίδη, διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, για τη δωρεά σχολικού εξοπλισμού στο σχολείο και σχολικών τσαντών στους μαθητές. Ο κύριος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι το σχολείο θα αξιοποιήσει πλήρως τον σχολικό εξοπλισμό για τον εμπλουτισμό της διδακτικής διαδικασίας, τη βελτίωση της ποιότητας διδασκαλίας και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό. Αντίστοιχα, οι μαθητές που παρέλαβαν τις σχολικές τσάντες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην εταιρία ευχαριστώντας την στα κινεζικά.

Μέλη της CEERE δίνουν τον σχολικό εξοπλισμό σε μαθητές

Στο διαδραστικό τμήμα της εκδήλωσης, η χορωδία από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και από τους Κινέζους μαθητές κέρδισε τη θερμή ανταπόκριση του κοινού. Για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τη συνεισφορά της China Energy στην τοπική βιομηχανία νέας ενέργειας, δάσκαλοι και μαθητές ερμήνευσαν δύο τραγούδια: «Η Θράκη μου» και «Στης Θράκης τα απάτητα βουνά». Σε ανταπόδοση, οι εκπρόσωποι της εταιρίας έδωσαν ένα αυθεντικό άλμπουμ με πίνακες και παρουσίασαν το έτοιμο μοντέλο ανεμογεννήτριας LEGO.

Songs chorus Η χορωδία

Οι δραστηριότητες με τίτλο: Νέα Ενέργεια στο Σχολείο με θέμα Νέα Ενέργεια, Νέα Ελπίδα και Νέο Μέλλον πραγματοποιούνται εδώ και δύο συνεχή χρόνια με στόχο να βελτιώσουν την κατανόηση της πράσινης και καθαρής ενέργειας από τους ντόπιους νέους, να ενθαρρύνουν έναν τρόπο ζωής που είναι πράσινος, εξοικονομεί πόρους και έχει χαμηλές εκπομπές άνθρακα, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η ισχύς των νέων στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Δεδομένου ότι φέτος σηματοδοτείται η 10η επέτειος από την εγκαινίαση της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» αξίζει να σημειωθεί ότι η China Energy Investment Corporation (CEIC), η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα της αιολικής ενέργειας έχει στηρίξει ενεργά την πρωτοβουλία αυτή. Με την ενασχόλησή της στην ελληνική ενεργειακή μετάβαση και την κοινωνική ανάπτυξη, η CEIC έχει υιοθετήσει δημιουργικές πρακτικές για την πραγματοποίηση της πολιτιστικής επαφής, την περαιτέρω ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας, των ανταλλαγών και της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ των λαών Κίνας-Ελλάδας.

Το έργο αιολικής ενέργειας Θράκης της CEERE είναι το πρώτο έργο αιολικής ενέργειας που επενδύει η Κίνα στην Ελλάδα. Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 78,2 MW, παράγει περίπου 160 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, η οποία μπορεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 νοικοκυριών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στη βελτιστοποίηση του ενεργειακού μείγματος, στην προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα. Παράλληλα, εστιάζοντας στις επιχειρήσεις, η CEERE εκπληρώνει σθεναρά την κοινωνική εταιρική της ευθύνη, στηρίζοντας τομείς όπως η τοπική εκπαίδευση, η ιατρική περίθαλψη και η ανάπτυξη της δημοτικής διοίκησης και ενισχύοντας την επικοινωνία με τη Generation Z, προσπαθώντας να προωθήσει μια πλατφόρμα πολιτιστικής ενσωμάτωσης Κίνας-Ελλάδας.

Οι μαθητές λαμβάνουν τις σχολικές τσάντες

Ο Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Xiao Junzheng, Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα και ο Ιωάννης Γκαράνης, Δήμαρχος Κομοτηνής συμμετείχαν στην εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό. Ο Wang Guangqun, Πρόεδρος του Guohua Energy Investment Co., Ltd. China Energy (GEIC) πραγματοποίησε την ομιλία του μέσω σύνδεσης βίντεο. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Ροδόπης και περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί και μαθητές, ενώ νέοι εργαζόμενοι της GEIC στο Πεκίνο συμμετείχαν στη δραστηριότητα διαδικτυακά.

Πηγή: thrakionline.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό