Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας

Μετά από περίπου 3,5 χρόνια το 2o Γυμνάσιο Ξάνθης άρχισε και πάλι να ταξιδεύει σε διεθνείς προορισμούς μέσω των συμμετοχών του σε προγράμματα Erasmus+.

Στα τέλη Σεπτέμβρη μια αποστολή του σχολείου μας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο-Λύκειο Francisco Francoτης Funchal στη Μαδεΐρα της Πορτογαλίας. Το σχολείο πήρε το όνοματου από το όνομα ενός διάσημου πορτογάλου γλύπτη.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας έχει τίτλο Teach Me Differently και εστιάζει στους εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Έτσι οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν αφορούσαν τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας: πεζοπορία στο τροπικό δάσος για εξοικείωση με την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου, καθαριότητα σε παραλία του νησιού για εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης κ.ά.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων και έτσι να κατανοήσουν την ουσία των προγραμμάτων Erasmus+ που είναι απλά η εμπέδωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας στους πολίτες της Ευρώπης.

Οι μαθητές μας γυρίσανε γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες θα τους μείνουν αξέχαστες τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων. Επίσης η εμπειρία αυτή θα τους επιτρέψει να γίνουν πιο ενεργοί Ευρωπαίοι!

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:

Έλενα Τάτσιου και Απόστολος Συρόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό