
Το ΔΠΘ στον ευρωπαϊκό διάλογο για το Πανεπιστήμιο του αύριο- «Το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη»
Στον διάλογο για το Πανεπιστήμιο του αύριο και τον ρόλο των Ευρωπαϊκών Συμμαχιών Πανεπιστημίων συμμετείχε η Πρύτανις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου (Maria Michalopoulou), στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Εκπροσωπώντας το ΔΠΘ και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων 𝗘𝗠𝗘𝗥𝗚𝗘 (Emerge – European Margins Engaging for Regional and Global Empowerment), η κα Μιχαλοπούλου αντάλλαξε απόψεις με Πρυτάνεις ελληνικών Πανεπιστημίων για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας, της διεθνοποίησης και της ουσιαστικής σύνδεσης των Πανεπιστημίων με τις κοινωνίες τους.
Συγκεκριμένα, στη συζήτηση συμμετείχαν:
Την εκδήλωση χαιρέτησε η Προϊσταμένη της Ομάδας Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Εύη Γεωργίτση, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Παναγιώτης Μπαρδάκης, Community Engagement Officer του EMERGE DUTH.
Η παρουσία του ΔΠΘ στη συζήτηση επιβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωσή του στην εξωστρέφεια και την ευρωπαϊκή συνεργασία, καθώς και τον ενεργό ρόλο του στον διάλογο για τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη

