Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τη δημιουργία του 1ου «DesignLab» στην Ελλάδα

Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τη δημιουργία του 1ου «DesignLab» στην Ελλάδα

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Έβρου ο διεθνώς καταξιωμένος designerκαι σύμβουλος καινοτομίας, Δημήτρης Σκουρογιάννης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν  να πραγματοποιηθούν διερευνητικές επαφές με στόχο την ανάπτυξη του πρώτου «DesignLab»  στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της Π.Ε. Έβρου για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος της συμμετοχής τους σε ένα κύκλο ενεργειών. Η συμμετοχή,θα προσφέρει πρόσβαση σε νέα εργαλεία διαχείρισης καινοτομίας και εξωστρέφειας, αξιοποιώντας το χώρο του σύγχρονου design.

OΠρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου δήλωσε για τη δράση:

«To πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ 2021-2025 (Επένδυση στη γνώση)  του Επιμελητηρίου έχει βασικό στόχο την ενίσχυση της θέσης της ΠΕ ΕΒΡΟΥ στην οικονομία της γνώσης. Η δράση τουDesignLabμπορεί να προσφέρει μια διεύρυνση της αναπτυξιακής προοπτικής και να συνδέσει την ευρύτερη περιοχή με νέες ικανότητες αντίληψης για τη διαχείριση του απαιτητικού συγχρόνου κόσμου».

Αντίστοιχα ο επικεφαλής του DesignLab ανέφερε:

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι στο θεωρούμενο ακριτικό αυτό σημείο της χώρας, βρίσκει υποστήριξη μια δημιουργική προσπάθεια που μπορεί μόνο να οδηγήσει σε θετικότερο αποτέλεσμα για τους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της κοινωνικής εξέλιξης γενικότερα. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στις πρώτες επαφές με σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, εκφράστηκε πραγματικό ενδιαφέρον για συνέργεια. Το DesignLabείναι σύμπραξη δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών και θα στεγάζεται στη φιλόξενη για την καινοτομία δομή του Επιμελητηρίου Έβρου, LightHub».

Το πρόγραμμα Αθηνά 2021-2025: Επένδυση στη Γνώση που υλοποιείται από το Επιμελητήριο Έβρου και έχει σκοπό να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση. Μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων, επιχειρηματικές αποστολές και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται η δυνατότητα φιλοξενίας νέων επιστημόνων από το εξωτερικό για την ανταλλαγή γνώσης αρχικά από το Επιμελητήριο Έβρου και προοδευτικά από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό