Το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο στο προσκήνιο, μέσω τηλεδιασκέψεων του Υφυπουργού Αθλητισμού με όλα τα σωματεία της χώρας

Το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο στο προσκήνιο, μέσω τηλεδιασκέψεων του Υφυπουργού Αθλητισμού με όλα τα σωματεία της χώρας

Σειρά τηλεδιασκέψεων με τα περίπου 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας, που έχουν ανοίξει καρτέλα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ξεκινά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η διαβούλευση «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου – Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο» αφορά στην καταγραφή των προβλημάτων και των παθογενειών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις απόψεις και προτάσεις των σωματείων και των εκπροσώπων τους για τη συμβολή της Πολιτείας στη θεσμική επίλυσή τους.

Πρόκειται για ανοιχτή συζήτηση, απευθείας με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας και ο λόγος περνάει στη βάση του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο κύτταρο του αθλήματος, για:

* τις απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισής του,

* τον ρόλο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις προοπτικές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου,

* το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων,

* την ορθή αξιοποίηση της κρατικής χρηματοδότησης,

* τους προπονητές,

* την ανάπτυξη Υποδομών – Ακαδημιών.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, στις 4 μ.μ. με προσκεκλημένα τα 203 ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας μας, για τη συνέχεια του διαδικτυακού διαλόγου, καθώς είναι αδύνατον να προσκληθούν και να συμμετάσχουν, ουσιαστικά, όλα τα σωματεία σε μία ημέρα.

Πέρα από τις τοποθετήσεις τους, λειτουργεί και ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων θα μπορούν να αποστείλουν υπομνήματα και προτάσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαβούλευσης «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», θα προγραμματιστούν ξεχωριστές ενότητες συζήτησης του κ. Αυγενάκη με τους

* εκπροσώπους των περίπου 100 σωματείων Ποδοσφαίρου Γυναικών,

* τους εκπροσώπους του Ποδοσφαίρου Σάλας,

*  τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τους φορείς του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, με τα προεδρεία των Super League 1 και Super League 2, με κύριους άξονες συζήτησης την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα με αυστηρότερους ελέγχους, την οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ από το Στοίχημα και την άμεση εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, παρά την κωλυσιεργία της ΕΠΟ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό