Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής για το νέο ατύχημα

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής για το νέο ατύχημα

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη εργατικού ατυχήματος στην Ροδόπη κάτι που μας προκάλεσε θλίψη και οργή.

Ένας συνάδελφός οδηγός φορτηγού, τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια της εργασίας του. Συγκεκριμένα οδηγώντας ανατρεπόμενο φορτηγό στον ορεινό όγκο της Ροδόπης κλήθηκε να κάνει ένα δύσκολο και επικίνδυνο χειρισμό στο φορτηγό με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου.

Ο συνάδελφος νοσηλεύετε στο Γ.Ν.Ν. Κομοτηνής όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Δυστυχώς στην περιοχή μας είναι συχνή η αναγγελία εργατικών ατυχημάτων, απόρροια της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία.

Η εργοδοσία και οι υπεύθυνοι αυτής θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η πίεση συχνά οδηγεί σε αστοχίες και λάθη, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής και το Σωματείο Χειριστών & Βοηθών Μηχανημάτων Ανυψωτικών, Εκσκαπτικών και Ισοπεδωτικών Νομού Ροδόπης έχουμε επισημάνει πολλές φορές και το ξαναεπισημαίνουμε ότι απαιτείται:

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία από την Τεχνική Επιθεώρηση στους χώρους εργασίας.

Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς και την νομοθεσία για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία.

Ίδρυση και λειτουργία χωριστού Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στο Νομό Ροδόπης.

Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και όχι στην αύξηση της κερδοφορίας τους.

Τέλος κλείνοντας καλούμε την πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα-δυστυχήματα συναδέλφων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό