ΤΟ ΓΕΛ ΙΑΣΜΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

ΤΟ ΓΕΛ ΙΑΣΜΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςERASMUS+ «START WITH YOURSELF», στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει ήδη από τη σχ. χρονιά 2021-2022,πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν φέτος στο Kaletyτης Πολωνίας. Το Λύκειο Ιάσμου ήταν προσκεκλημένο του εκεί σχολείου, ενός από τους πέντε ετέρους του ίδιου προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερών 03 – 09 Οκτωβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη της Κρακοβίας, στο Ορυχείο Αργύρου,  στο Μοναστήρι της Τσεστνοχόβα και φυσικά στη γραφική κωμόπολη του Kalety, απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο ανάγλυφο της πολωνικής υπαίθρουμε το θαυμάσιο δάσος της περιοχής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών του Προγράμματος, οι μαθητές όλων των σχολείων παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και τον τόπο τους, συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες για τη δημιουργία video, συμμετείχαν σε debateκαι σε παιχνίδι «θησαυρού» και παρακολούθησαν «εργαστήρια» (workshop) με θέμα την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη,  την αποδοχή και την κατανόηση του Άλλου.

Με τη συμμετοχή του σχολείου μας στα Προγράμματα ERASMUS+ επιτυγχάνουμε την εξωστρέφεια, την διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών μας, την επικοινωνία τους με συνομηλίκους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοιχεία σημαντικά για την προετοιμασία του ευρωπαίου πολίτη.

Το ΓΕΛ Ιάσμου συμμετείχε στην κινητικότητα με τις/τους μαθήτριες/τές: Δαλακούρα Μ., Κιοσέ Ε., Κιντς Ν., Μωρρές Α., Ρεσήτ Ν. και τις εκπαιδευτικούς Ανδρεαδάκη Ε. (Υποδιευθύντρια ΓΕΛ, αρχηγός εκδρομής) και Δημητριάδου Α. (Φιλόλογος – συνοδός).

Η επόμενη κινητικότητα μέσα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2023 και θα γίνει στην Ιταλία.

Αντιόπη Δ. Δημητριάδου

Φιλόλογος – Συνοδός αποστολής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό