Το Ίδρυμα Ευγενίδου επισκέπτεται την Ορεστιάδα την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επισκέπτεται την Ορεστιάδα την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Την Ορεστιάδα επισκέπτονται την  Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 μέλη της Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Θράκη.

Η επίσκεψη στην Ορεστιάδα, ξεκινά το πρωί της Τετάρτης και ώρα 10:00 από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας «Ευγενίδειο» που φέρει το όνομα του Εθνικού Ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.

Στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον κ. Ιωάννη Δρασιούδη, Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της ανακαινισμένης σχολικής μονάδας παρουσία επίσημων παραγόντων της περιοχής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και βέβαια των μαθητών/τριών.

dav

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στήριξε τα τελευταία 10 χρόνια το 6ο Δημοτικό Σχολείο και πρόσφατα  προέβη σε δωρεά ύψους 150.000 ευρώ για την ανακαίνιση της σχολικής μονάδας. Την απόφαση για την ανακαίνιση αυτή έλαβε ήδη από το 2019 η Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου, με στόχο να προσφέρει στους «μαθητές» ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο, στην μνήμη του Ευγένιου Ευγενίδη, ο οποίος καταγόταν από την Θράκη.

Χάρη στην δωρεά του Ιδρύματος έγιναν ουσιαστικές κτιριακές παρεμβάσεις που  περιλάμβαναν την θερμομόνωση των εξωτερικών τοιχωμάτων με την εφαρμογή των θερμοπροσόψεων, τους χρωματισμούς των εξωτερικών όψεων, την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του σχολείου, την επισκευή και μόνωση της στέγης του σχολείου αλλά και τον εκσυγχρονισμό των αιθουσών με τεχνολογικό εξοπλισμό .

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου και ώρα 19:00, η Διοίκηση του Ιδρύματος θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου σε επίσημη εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης θα ανακηρύξει τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη Επίτιμο Δημότη της πόλης, για την προσφορά και την στήριξη του Ιδρύματος στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της μαθητικής κοινότητας του νομού Έβρου.

Πρόκειται για μια πολυετή προσφορά που θα έχει συνέχεια και εξελίξεις, για τις οποίες σύντομα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση και από τις δύο πλευρές (Δήμος Ορεστιάδας και Ίδρυμα Ευγενίδου), τον Οκτώβριο του 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης επισκέπτεται την Θράκη για να συναντήσει φορείς και ανθρώπους που με τις άοκνες προσπάθειές τους, πρωτοστατούν στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων της Θράκης.  Με δήλωσή του τονίζει:

«Το Ίδρυμα Ευγενίδου, πιστό στην υλοποίηση των σκοπών του, στήριξε και θα εξακολουθεί να στηρίζει την παιδεία στην ακριτική Θράκη, που αποτελεί άλλωστε και την πατρίδα του ιδρυτή του Ιδρύματος και εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό