«Το MobileSchool Ταξιδεύει» στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

«Το MobileSchool Ταξιδεύει» στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Ενημέρωση του κοινού και παρέμβαση στα παιδιά Ρομά

«Το MobileSchool Ταξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. θα βρίσκεται την Τετάρτη 7  Σεπτεμβρίου 2022 στο θεματικό πάρκο Λιμνίο, προκειμένου να συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης.

Στις 7 το απόγευμα η ομάδα έργου θα βρίσκεται στο Θεματικό Πάρκο, προκειμένου να πραγματοποιήσει διπλή δράση, αφενός ενημέρωση του κοινού αλλά και παρέμβαση για τα παιδιά Ρομά που θα το προσεγγίσουν.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το MobileSchool από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «Το MobileSchool Ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Activecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό