Το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης σκοπεύει να εκτελέσει 38 σκυλιά Μπιγκλ, αφού χρησιμοποιήθηκαν σαν πειραματόζωα !

Το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης σκοπεύει να εκτελέσει 38 σκυλιά Μπιγκλ, αφού χρησιμοποιήθηκαν σαν πειραματόζωα !

Τρόμο και αποστροφή προκαλεί στην ελληνική και στη διεθνή κοινή γνώμη η είδηση πως το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης χρησιμοποίησε 38 σκυλιά Μπιγκλ για πειράματα, και τώρα σκοπεύει να εκτελέσει τα ζώα αυτά ως άχρηστα!

 Φιλοζωικά πολιτικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, έχουν οργανώσει διεθνή εκστρατεία και συλλογή υπογραφών, ώστε να ανακαλέσει το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης την απόφασή του να εκτελέσει τα ζώα και να τηρήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ορίζει πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να ταλαιπωρημένα ζώα να δοθούν προς υιοθεσία, σε οικογένειες που θα ήθελαν «να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και να τα φροντίσουν όπως τους αξίζει».

Ολόκληρη η επιστολή των δεκαεννέα κομμάτων στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης:

«Προς: ΠανεπιστήμιοΒαρκελώνης (UniversidaddeBarcelona)

Πρυτανικό Συμβούλιο και Πρύτανη Dr. GuàrdiaOlmos

Αποστολέας:Φιλοζωικό Κόμμα Ενάντια στην Κακομεταχείριση των Ζώων (PACMA, Ισπανία)

Θέμα: Επείγουσα διεθνής έκκληση για να ακυρωθεί η εκτέλεση 38 κουταβιών Μπιγκλ

Αγαπητά μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, αξιότιμε Πρύτανη GuàrdiaOlmos,

Εμείς, πολιτικοί από ολόκληρο τον κόσμο, σας καλούμε να λάβετε επειγόντως μέτρα ώστε να σταματήσετε την εκτέλεση τριάντα οκτώ (38) σκυλιών Μπιγκλ στο διαβόητο εργαστήριο Vivotecnia και να προστατέψετε αποτελεσματικά αυτά τα ζώα.

Πληροφορηθήκαμε πως το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, μέσω του Επιστημονικού Πάρκου της Βαρκελώνης (PCP), παρέλαβε από το εργαστήριο Vivotecnia, μετά από συμφωνία που έγινε στις 10/11/2021, 38 σκυλιά Μπιγκλ, για να τα χρησιμοποιήσει ως πειραματόζωα. Μυστική κινηματογράφηση αυτού του εργαστηρίου, που κοινοποιήθηκε πέρυσι από το CrueltyFreeInternational(CFI), απέδειξε πως παραβιάζει κατάφωρα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ευζωία των ζώων.

Στο βίντεο παρακολουθούμε φοβερή κακομεταχείριση διαφόρων ζώων: οι υπάλληλοι τα χαστουκίζουν, τα εμπαίζουν και τα ταράζουν, και τα εγχειρίζουν χωρίς κατάλληλη αναισθησία. Σε μια σκηνή βλέπουμε πλήρως ενσυναίσθητους αρουραίους με αίμα να τρέχει από τα μάτια τους.

Μία διαδικτυακή έκκληση για τη διάσωση των σκυλιών Μπιγκλ στην ιστοσελίδα change.orgέχει ήδη συνυπογραφεί από πάνω από 1,300,000 πολίτες. Είναι φανερό πως η ζωή αυτών των σκυλιών απασχολεί την ισπανική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, κάτι που σας εγκαλεί να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πως η Ισπανία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και πως οι ευρωπαϊκές συνθήκες αναγνωρίζουν τα ζώα ως συναισθανόμενα πλάσματα. Ως εκ τούτου, όλα τα κράτη που είναι ήδη μέλη της ΕΕ ή φιλοδοξούν να ενταχθούν σε αυτή, υποχρεούνται να τηρούν πλήρως τους υφιστάμενους όρους εξασφάλισης της ευζωίας των ζώων.

Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, με το πέρας των πειραμάτων, τα σκυλιά που έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα πρέπει να διατίθεται προς υιοθεσία. Σας ζητούμε άρα να μην προχωρήσετε στην εκτέλεση αυτών των σκυλιών που έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα και να τα δώσετε προς υιοθεσία. Πολυάριθμες είναι οι οικογένειες που θα ήθελαν να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και να τα φροντίσουν όπως τους αξίζει.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε πως η μεγάλη πλειοψηφία των αποτελεσμάτων των πειραμάτων σε ζώα δεν προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τους ανθρώπους, και πως υπάρχουν εναλλακτικές ηθικότερες πειραματικές διατάξεις, στις οποίες τα ζώα δεν υφίστανται τα ανυπόφορα βασανιστήρια που περνούν τα πειραματόζωα. Θεωρούμε πως είναι επείγον αυτές οι εναλλακτικές μέθοδοι να γίνουν αντικείμενο μελέτης και επενδύσεων,ώστε να μπει ένα τέλος στην υφιστάμενη βαρβαρότητα.

Σας ζητούμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα και να σταματήσετε την εκτέλεση των 38 σκυλιών Μπιγκλ, που πλέον η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης

 

Ειλικρινά δικοί σας, 

JavierLuna, Φιλοζωικό Κόμμα ΕνάντιαστηνΚακομεταχείριση των Ζώων (PACMA,Ισπανία)

AnjaHazekamp, Ευρωβουλευτής Κόμμα για τα Ζώα (PvdD, Ολλανδία)

VanessaHudson, Κόμμα για την Ευημερία των Ζώων(AWP, Ηνωμένο Βασίλειο)

Κυριάκος Κυριάκου, Κόμμα για τα Ζώα (APC, Κύπρος)

JaakkoPerttunen, Κόμμα για τη Δικαιοσύνη στα Ζώα (EOP, Φιλανδία)

RobertGabel, Κόμμα Άνθρωποι, Φύση, Δικαιώματα των Ζώων (TSP, Γερμανία)

Φιλοζωικό Κόμμα (PartiAnimaliste, Γαλλία)

LarsCorviniusOlesen, Βιγκανικό Κόμμα (G, Δανία)

InêsdeSousaReal, Άνθρωποι, Ζώα, Φύση (ΡΑΝ, Πορτογαλία)

ThereseEricsson, Κόμμα για τα Ζώα (Σουηδία)

Constance Adonis Villalon, DierAnimal (Βέλγιο)

CristianoCeriello, Ιταλικό Φιλοζωικό Κόμμα (ΡΑΙ, Ιταλία)

BrucePoon, Κόμμα για τη Δικαιοσύνη στα Ζώα (AJP, Αυστραλία)

LizWhite, Κόμμα για την Προστασία των Ζώων Καναδά (APP, Καναδάς)

GerbenUunk, Κόμμα για την Ευημερία των Ζώων (PAW, Ιρλανδία)

Δημήτρης Πέτρου, Χριστίνα Παπή, Κόμμα για τα Ζώα (ΚΓΤΖ, Ελλάδα)

PiniZiser, TsedekLaKol, Δικαιοσύνη για Όλους (Ισραήλ)

IonDron, Κόμμα για τους Ανθρώπους, τη Φύση και τα Ζώα (PONA, Μολδαβία)

Frank Alarcón, ANIMAIS (Βραζιλία)»

 

Περισσότερες πληροφορίες: info@animalpolitics.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό