
Το πιο μαλακό κοτόπουλο με την πιο απλή μαρινάδα – Θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά
Ζουμερό κοτόπουλο με μαρινάδα 3 υλικών – Εύκολη, γρήγορη και γεμάτη γεύση
Για να απογειώσουμε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στον φούρνο, αρκούν τρία απλά υλικά: γιαούρτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Αυτά συνθέτουν μια εξαιρετικά εύκολη και γευστική μαρινάδα που κάνει το κρέας πιο τρυφερό και νόστιμο.
Το κοτόπουλο παραμένει σταθερά στην κορυφή των επιλογών μας, αφού αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το καλοκαίρι, όταν αναζητούμε κάτι ελαφρύ αλλά και γρήγορο, είναι η ιδανική λύση. Ωστόσο, ένα απλό ψήσιμο στη σχάρα ή στον φούρνο – ειδικά όταν πρόκειται για στήθος κοτόπουλου – δεν είναι πάντα αρκετό. Συχνά βγαίνει στεγνό και άγευστο, χάνοντας τη νοστιμιά του.
Γι’ αυτό, η σωστή προετοιμασία πριν το ψήσιμο είναι το κλειδί. Με μια απλή μαρινάδα μπορούμε να προσθέσουμε γεύση και να διατηρήσουμε τη ζουμερή υφή του κρέατος. Αν και οι μαρινάδες χρειάζονται λίγη ώρα για να δράσουν, είναι συνήθως εύκολες στην παρασκευή τους και αξίζουν τον κόπο.
Η συγκεκριμένη συνταγή, με μόλις τρεις βασικές πρώτες ύλες, είναι ιδανική για να μεταμορφώσει ακόμα και τα πιο «άτονα» κομμάτια κοτόπουλου σε απολαυστικό γεύμα, ιδανικό για κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.
Μαρινάδα κοτόπουλου με γιαούρτι
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, φιλεταρισμένο και κομμένο στη μέση
- 1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Tips
-
Όσο περισσότερο χρόνο μείνει το κοτόπουλο στη μαρινάδα, τόσο πιο τρυφερό και γευστικό θα γίνει. Η ιδανική επιλογή είναι να το αφήσετε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να απορροφήσει καλά τα αρώματα για 8–10 ώρες.
-
Αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα στο γκριλ του φούρνου, σε μέτρια φωτιά για 7–8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ έξω και να ψηθούν σωστά εσωτερικά, χωρίς να στεγνώσουν. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και στο air fryer.
-
Για όσους αγαπούν τις πιο πικάντικες ή αρωματικές γεύσεις, μπορείτε να ενισχύσετε τη μαρινάδα προσθέτοντας λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ. Επίσης, 1–2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο μπορούν να προσδώσουν ένταση και βάθος στη γεύση του πιάτου.
Με αναφορές από:bovary.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ