Το πρώτο φεστιβάλ Ειρήνης στο δήμο Ιάσμου

Το πρώτο φεστιβάλ Ειρήνης στο δήμο Ιάσμου

Το πρώτο φεστιβάλ Ειρήνης θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Ιάσμου. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί ο Δήμος σε πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για τα Βαλκάνια, όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος, Οντέρ Μουμίν.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι, «δεν υπάρχει δρόμος για την Ειρήνη, η Ειρήνη είναι ο δρόμος», Δήμαρχος Ιάσμου, ανέλυσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Την πρώτη ημέρα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 3 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή των Αυτοδιοικητικών αντιπροσωπειών στο Δημαρχείο.

Στις 6 το απόγευμα Δράση Ενημέρωσης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής, στο Διαπολιτισμικό Σχολείο.
Στις 7 το απόγευμα θα γίνει Εργαστήρι Μουσικής Διδασκαλίας στον ίδιο χώρο.
Στις 8 το βράδυ συναυλία με τον Χρήστο Χατζόπουλο και το συγκρότημά του. Στις 9 συναυλία με τους Rodopi Ensemble. Στις 10 Συναυλία Balkananatolia.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί Εργαστήρι Εικαστικών στο κτίριο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μέγα Πιστού.
Στις 12:00 Ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο 5χ5 Ιάσμου, με την συμμετοχή των αυτοδιοικητικών από Βουλγαρία το Δήμο Σμόλυαν, την Τουρκία τον Δήμο Γιλντιρίμ της Προύσας.

Στο κομμάτι των συναυλιών στο Δημοτικό Γήπεδο Ιάσμου η Βουλγάρα ερμηνεύτρια Νταρίνα, αλλά και η δική μας Γλυκερία και η Ντιλέκ Κοτς, θα δέσουν τα χρώματα της Μουσικής για το πρώτο φεστιβάλ Ειρήνης.
Όπως τόνισε ο κ. Οντέρ, οι αποστολές από τους Δήμους της Βουλγαρίας και της Τουρκίας θα είναι ολιγομελής.

Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν. Για τους πολίτες που θέλουν να το παρακολουθήσουν, θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση ή να απευθύνονται στο Δήμο Ιάσμου για την έκδοση του εισιτηρίου. Θα πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικό έλεγχο αντιγόνου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό