Το προξενιό της Ιουλίας: H νέα σειρά εποχής του Alpha, με Μάσχα, Περλέγκα, Ηλία, Μουτάφη κι άλλους αξιόλογους ηθοποιούς

Το προξενιό της Ιουλίας: H νέα σειρά εποχής του Alpha, με Μάσχα, Περλέγκα, Ηλία, Μουτάφη κι άλλους αξιόλογους ηθοποιούς

Το βιβλίο του Γιάννη Σ. Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

Τα πρώτα ονόματα που έχουν κλείσει, σύμφωνα με το enikos.gr, είναι η Άννα Μάσχα, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Μελέτης Ηλίας και η Ελισάβετ Μουτάφη.

 

(φωτό: Άννα Μάσχα, Μελέτης  Ηλίας)

(φωτο: Γιάννος Περλέγκασ, Ελισάβετ Μουτάφη)

Η Ιουλία Βένιου καταδικασμένη σε θάνατο έχει αποδεχτεί τη μοίρα της. Μια νεαρή δημοσιογράφος κι ο δικηγόρος της θα ανασύρουν μνήμες από το παρελθόν. Θα προλάβουν να αποδείξουν την αθωότητα της σε έξι μέρες πριν από την εκτέλεση της;

Η ιστορία στον κάμπο της Λάρισας

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.

Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα. Τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ψήγμα αισιοδοξίας. Η αλήθεια, όμως, δεν έχει φανερώσει την τελική της όψη.

Πηγή: tetragwno.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό