Το τελευταίο «αντίο» με τιμές αρχηγού κράτους

Το τελευταίο «αντίο» με τιμές αρχηγού κράτους

Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια παρουσία σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

O Κάρολος Παπούλιας δεν εγκατέλειψε ποτέ τη μάχη για μια καλύτερη πατρίδα, δεν την εγκατέλειψε ποτέ ανέφερε στον επικήδειο λόγο της η, ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσους εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής».

Συναισθητικά φορτισμένος ο στενός συνεργάτης και διευθυντής του νομικού του γραφείου Κωνσταντίνος Μηχιώτης μίλησε για την πορεία του Κάρολου Παπούλια κάνοντας ειδική αναφορά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης από το 2010-2015.

«Υπήρξαν τότε πολλοί που τον καλούσαν υπό το κράτος της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που τον καλέσουν σε εξωθεσμικές ενέργειες ή έστω δηλώσεις. Ο πρόεδρος Παπούλιας δεν ενέδωσε. Το πνεύμα της εθνικής ενότητας και σύνεσης με το οποίο ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας ταύτισε την πολιτική του διαδρομή ας είναι και η παρακαταθήκη του για το μέλλον».

Το παρών έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας και ο ΠτΒ Κώστας Τασούλας.

Τον Κάρολο Παπούλια τμήσαν μεταξύ άλλων ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου αλλά και βουλευτές, υπουργοί και πλήθος πολιτικών στελεχών και φίλων.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής δημοσίευσε βίντεο προς τιμήν του ιστορικού στελέχους υπό τον τίτλο «πρόεδρε σε αποχαιρετάμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη».

Η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο στον γενέθλιο τόπο του, στο νησί της λίμνης Ιωαννίνων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό