Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της KNE : «Ούτε σκέψη για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία !»

Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της KNE : «Ούτε σκέψη για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία !»

Πάνω από ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αντί για προσλήψεις καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ανακοινώνει συγχωνεύσεις Τμημάτων που ειδικότερα στην Κομοτηνή, θα οδηγήσουν σε τάξεις των 28 μαθητών !

Παρόμοιες ενέργειες σχεδιάζουν για σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό την ίδια στιγμή που τα σχολεία έχουν ανοίξει για ακόμη μία φορά …

  • με τεράστια προβλήματα στις υποδομές και τραγικές ελλείψεις σε καθηγητές και εργαστηριακό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικές είναιοι εικόνες από σχολεία της Αττικής που πλημμύρησαν εντελώς και οι μαθητές έκαναν ακροβατικά για να απεγκλωβιστούν αλλά και στην πόλη μας με τα εργαστήρια του 1ου ΕΠΑΛ να πλημμυρίζουν στην πρώτη βροχή!!!)
  • με μαθησιακά κενά που έχουν μεγαλώσει λόγω της τηλεκπαίδευσης. Πράγμα το οποίο θα χειροτερέψει με τη συγχώνευση τμημάτων αφού θα γίνεται πιο δύσκολο το μάθημα σε πολυάριθμα τμήματα και θα χάνεται η ουσιαστική επαφή του εκπαιδευτικού με τον κάθε μαθητή, τις κλίσεις και τις αδυναμίες του.

Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, βλέπει τις ανάγκες των μαθητών σαν κόστος και αδιαφορεί για την υγεία μαθητών και καθηγητών, αφού μιλάμε για συνθήκες μεγάλου συνωστισμού σε τμήματα με 28 άτομα!

Αναδεικνύεται η τεράστια υποκρισία της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας που στην αρχή της χρονιάς δήλωνε πως σχέδιο και στόχος της είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία από την πανδημία και για την κάλυψη κενών. Παρά μόνο περνάει νόμους που κάνουν πιο δύσκολο και άδικο το σχολείο για τους μαθητές.

Η ΚΝΕ και στην Κομοτηνή καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης να εμπιστευθούν τη δύναμη τους! Να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συζητήσουν συλλογικά με τα 15μελή και 5μελή τους, τις γενικές συνελεύσεις τους και να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να παλέψουν για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή, για να μορφώνουν και όχι να εξοντώνουν, να είναι πραγματικά σύγχρονα και όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό