Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής – Το πρόβλημα που ανέκυψε να λυθεί με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής – Το πρόβλημα που ανέκυψε να λυθεί με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων

Τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και συζήτησαν μαζί του το μείζον κοινωνικό θέμα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που είχαν διεκδικήσει και είχαν κερδίσει δικαστικά από τις περικοπές στα εισοδήματά τους την περίοδο των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον βουλευτή και του κατέθεσαν υπόμνημα για το σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που ανέκυψε με την απόφαση του Αρείου Πάγου και αφορά 55 εργαζόμενους και μέλη των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοι έκαναν γνωστό ότι είχαν διεκδικήσει δικαστικά ένα μόνο μέρος, συγκεκριμένα το 1/5, από το σύνολο των περικοπών που είχαν υποστεί λόγω μνημονίων. Όπως επισήμαναν προχώρησαν σε αυτόν τον αγώνα με την πεποίθηση ότι οι μειώσεις ήταν άδικες και όφειλαν ως εργαζόμενοι να διεκδικήσουν αυτό που έκριναν ότι ήταν δίκαιο για τη βελτίωση του εισοδήματος και των συνθηκών ζωής τους.

Ο βουλευτής επισήμανε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η απόφαση του Αρείου Πάγου στο εισόδημα και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία λύση που δε θα πλήξει τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων αυτών και μάλιστα σε μία οικονομική συγκυρία που ήδη δέχονται έντονη πίεση από την ακρίβεια και τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και μετά τη συνάντηση ενημέρωσε για την εξέλιξη του θέματος τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, αφού αυτό αφορά πολλές άλλες Δημοτικές Επιχειρήσεις της χώρας και εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό