Τώρα, πότε τα είπατε, πότε τα συμφωνήσατε, ένας Θεός ξέρει !

Τώρα, πότε τα είπατε, πότε τα συμφωνήσατε, ένας Θεός ξέρει !

Τώρα, πότε τα είπατε, πότε τα συμφωνήσατε, ένας Θεός ξέρει !

Εντάξει, την ταινία την είδαμε πολλές φορές και θα την βλέπουν οι απόγονοί μας και μετά 100 χρόνια, αλλά ότι τα «Κίτρινα γάντια» θα γινόταν και πολιτική συνεργασία, ούτε που μας είχε περάσει από το μυαλό. Και όμως, η ατάκα του Νίκου Σταυρίδη, «τώρα, πότε τα είπατε, πότε τα συμφωνήσατε, ένας Θεός ξέρει!», ταιριάζει …γάντι στην πρόσφατη ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των Ιλχάν-Στυλιανίδη για να πάρουν οι καπνοπαραγωγοί 4,2 εκατ. ευρώ ως κορωνοενίσχυση. Πότε διοργανώθηκε η …αραιή διαμαρτυρία στον Πάσσο, πότε συναντήθηκαν οι δυο τους, πότε είδαν τον υπουργό, πότε βγήκε η απόφαση, έτσι να γινόταν τα πράγματα και θα ήμασταν Ελβετία πριν δεκαετίες. Ωστόσο, έχει και ουρά η υπόθεση, καθώς είναι οι βαμβακοπαραγωγοί της ίδιας περιοχή, οι οποίοι, με το δίκιο τους, αναρωτιούνται αν θα λάβουν και αυτοί κορωνοενίσχυση. Άσε που ψύλλοι στα αυτιά ορισμένων μπήκανε, μήπως λίγο απέχουμε από μια ακόμη κομματική μετακίνηση.

Φταίει ο γάιδαρος και δέρνουν το σαμάρι

Ο σύγχρονος φασισμός δεν έχει τόσο να κάνει με τα περί φυλετικών διακρίσεων, αλλά με το να δείχνει κάποιος, να βάζει ταμπέλες και να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς, προσδιορίζοντας έτσι ως εχθρούς όσους διαφωνούν, έχουν άλλη γνώμη, παίρνουν διαφορετικό δρόμο. Ο Ποπολάρος εμβολιάστηκε, θα κάνει και την τρίτη δόση, αλλά δεν μπορεί παρά να στιγματίσει τους χαρακτηρισμούς «αρνητές», «ανεμβολίαστοι», ως φασιστικούς ιδίως όταν οι εκφέροντες  αυτούς, φορτώνουν στις πλάτες συνάνθρωπων μας κρούσματα, θανάτους, την συνέχιση της πανδημίας και δεν αποκλείεται, να τους φορτώσουν την ακρίβεια, καθώς και τις αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα. Όταν για την όποια αποτυχία, την ευθύνη έχουν όσοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση, οι ακαταδίωκτοι υπουργοί, οι ακαταδίωκτοι τηλεγιατροί, οι αληθινά ακαταδίωκτοι «δημοσιογράφοι». Αυτοί έπαιρναν αποφάσεις, αυτοί τις επικοινωνούσαν, αυτοί που όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά κέρδισαν πολλαπλά από τον κορώνα. Τώρα δε, προσπαθούν να «σώσουν τα Χριστούγεννα». Να μη ξεχάσουν να ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα από το …θείο βρέφος. Είναι και από Τρίτη χώρα…

Πιο φθηνά θα έβγαινε ένα δημοτικό ΜΜΕ

Δεν είναι τόσο πως το έχει παρακάνει ο δήμαρχος με τις ενισχύσεις, αναθέσεις σε τοπικό Τύπο και ΜΜΕ, είναι που το κάνει λάθος. Πιο φθηνά θα του έβγαινε αν έστηνε δική του εφημερίδα, ή ραδιόφωνο. Και προσοχή, μη τα ρίχνουμε σε δημοσιογράφους και μέσα. Έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά μικρό. Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει… Και έχει βρωμίσει πολύ, η μπόχα έχει καλύψει και την πολιτική και την δημοσιογραφία, τοπικά. Και να ήταν μόνο ο δήμαρχος… Αλλά, δεν κατανοούν πως αν δεν στα γράφουν ή δεν στα λένε, δεν διορθώνεσαι, δεν αντιλαμβάνεσαι τα λάθη σου, προχωράς απτόητος στο να υποδυθείς τον βασιλιά που ήταν γυμνός και βάδιζε καμαρωτός. Ο πολιτικός ζει συνήθως σε μια γυάλα και αν δεν υπάρχουν αυτοί που θα του δώσουν τα ερεθίσματα να δει έξω από το παραμορφωτικό γυαλί, όλα θα του φαίνονται ρόδινα. Και όσο, νομίζει, ότι πιο ψηλά ανεβαίνει, τόσο μεγαλύτερο πάταγο θα κάνει όταν πέσει.

Μπορεί να μας σώσει ένα νέο ΠαΣοΚ;

Να τα πούμε με το όνομα τους τα πράγματα. Νικά ο Λοβέρδος, θα έχουμε τη ΝΔ Β. Βγαίνει από τις κάλπες το όνομα του Ανδρουλάκη, έχουμε ανανέωση στην κορυφή και βλέπουμε, αλλά δεν είναι κοινοβουλευτικός. Ξανά στα πράγματα ο ΓΑΠ και ένας θεός ξέρει τι θα δούμε ξανά, μάλλον παλινόρθωση σοσιαλδημοκρατών, δηλαδή το απόλυτο κενό. Με Ανδρουλάκη ή ΓΑΠ, πασόκοι, να δούμε πόσοι, θα μετακινηθούν από τον Σύριζα στα παλιά λημέρια, ενώ το ποιος θα κάνει κυβέρνηση με απλή αναλογική, θα είναι ο γρίφος των επόμενων εκλογών. Πάντως αν το ΚΙΝΑΛ, με νέο πρόεδρο, όχι τον Λοβέρδο, μετονομαστεί σε ΠαΣοΚ και πάρει τα πάνω του, θα έχουμε μια απίστευτη πολιτική παλινόρθωση και μια ακόμη επιβεβαίωση για το πόσο εύπλαστη πολιτικά, είναι η ελληνική κοινωνία. Όσο για το ενδεχόμενο να μας σώσει το νέο ΠαΣοΚ, την επίηληση «ΠαΣοΚ σώσε μας» ίσως να την βλέπουμε πιο συχνά, αλλά δεν φτάνει μόνο ένα κάπως σοβαρό κόμμα ή μια κάπως σοβαρή κυβέρνηση. Για να ανατραπούν στερεότυπα, συνήθειες, δοξασίες 200 χρόνων, πρέπει να γίνει κοσμογονία, αλλά δυστυχώς, οι κοτζαμπάσηδες κρατούν σταθερά τα ηνία.

Πόρισμα σε οικολογικό χαρτί να μην πάνε στράφι οι καφέ κάδοι

Έγινε η πρώτη συζήτηση της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη επί του πορίσματος που θα εμπεριέχει τα συμπεράσματα αλλά και τις προτάσεις των μελών της για την «επόμενη ημέρα» της περιοχής. Αν το πόρισμα τυπωθεί σε οικολογικό-βιολογικό χαρτί, θα βρει την θέση του στους νέους καφέ κάδους που μοιράσει αυτές τις μέρες ο δήμος Κομοτηνής. Καθότι, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από ένα πόρισμα κρατικού καπιταλισμού, το οποίο συνέταξαν κόμματα κάποια από τα οποία χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ναι αλλά, έγιναν και προτάσεις από τοπικούς φορείς. Ε πως, επιδοτήσεις, ενισχύσεις, όπως την προηγούμενη φορά που απογειώθηκε από τον τόπο μας το αεροπλάνο της ανάπτυξης. Και «στούκαρε», επειδή ήταν βαρύ το φορτίο της ανάπτυξης.

Πρόσφυγες τους θέλατε, λουστείτε τους τώρα

Το ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι μετανάστες, το λένε οι διεθνείς νόμοι και συμφωνίες. Για αυτό και πριν 20 τουλάχιστον χρόνια, όταν ξεκίνησε η από τότε ενορχηστρωμένη μεταφορά ορδών από την ανατολή, τους λέγαμε λαθρομετανάστες. Και δεν έχει σημασία αν τους λυπόμασταν ή τους συμπονούσαμε, το ζήτημα ήταν και είναι αν θα συνεχίσουμε ως έθνη κράτη, ή θα γίνουμε ένας πολιτισμικός πολτός με ισλαμικά χαρακτηριστικά. Έκτοτε, μπήκαν στο παιχνίδι οι ΜΚΟ, οι οποίες για να υπάρχουν πρέπει να υπάρχει και πόνος, η πολιτική ορθότητα κατέκλυσε την χώρα, από κοντά και η πιο αναπτυσσόμενη και αποδοτική βιομηχανία, αυτή της λαθρομετανάστευσης. Και δεν μπορεί όλα αυτά να έγιναν από άγνοια. Ούτε η μετονομασία των λαθρομεταναστών σε «πρόσφυγες» και «μετανάστες». Ακόμη και το «παράτυποι» που συνήθως συνοδεύει τους δυο όρους, απλά επαυξάνει την γελοιότητα του θέματος. Τώρα βέβαια, σφίξαν τα γάλατα. Άντε να το ρίξουν και αυτό στους ανεμβολίαστους… Η φωτογραφία είναι από τα σύνορα Πολωνίας με Λευκορωσία, εκεί όπου ο Λουκασένκο γλεντάει την ΕΕ ανταποδίδοντας όσα του έκαναν για χρόνια. Ε, να μην έχει η Λευκορωσία σύνορα με την …Ολλανδία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό