Τσίπρας: Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης – παραλαβής, εκτός αν ο Μητσοτάκης γίνει Σαμαράς

Τσίπρας: Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης – παραλαβής, εκτός αν ο Μητσοτάκης γίνει Σαμαράς

Όποιος ξέχασε τι σημαίνει Δεξιά το θυμήθηκε -και το έμαθαν οι νεότεροι- τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κάθε πολίτης, ό,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, στο δίλημμα που με τον πιο επιτακτικό τρόπο βάζει η ίδια η ζωή:
Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία;
Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης;

Το έλλειμμα Δημοκρατίας εκδηλώνεται όχι μόνο με τις υποκλοπές αλλά και με τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, το ρεύμα, τη βενζίνη. Το διάτρητο κράτος δικαίου διευκολύνει ελάχιστους να πλουτίζουν σε βάρος των πολλών. Διότι Ψωμί και Ελευθερία ήταν πάντα αξεχώριστα στη ζωή των ανθρώπων.

Η Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989. Λάσπη, διώξεις, τρομοκρατία, ειδικά δικαστήρια, μαύρες σακούλες, ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρα, ακόμα και προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη.

Σεβόμαστε κάθε προοδευτική δύναμη του τόπου. Επιθυμούμε το διάλογο και τη συνεργασία. Δε βλέπουμε εχθρούς απέναντί μας στο Κέντρο και στα Αριστερά του πολιτικού χάρτη. Οι πολιτικός μας αντίπαλος είναι ένας: Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Δεν μπορώ να φανταστώ το θύμα των υποκλοπών να συγκυβερνά με τον θύτη, αλλά κυρίως δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο τη συνεργασία με τη ΝΔ του Μητσοτάκη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Γεωργιάδη και εσχάτως του Καρατζαφέρη.

Αναρωτιέμαι, όμως, αφού ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει τόσο μεγάλη δημοκοπική υπεροχή, γιατί δεν προκηρύσσει εκλογές;

Γιατί ξέρει ότι όποτε και να τις προκηρύξει, τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε στο Μέγαρο Μαξίμου τελετή παράδοσης και παραλαβής.

Εκτός κι αν αποφασίσει κι αυτός, όπως ο Σαμαράς το 2015, να μην έρθει.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό